Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tulumba Battı-Çıktı Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Tulumba Köprüsü’nün yıkılmasından sonra kavşakta bulunan TEDAŞ, Aksa Gaz, MESKİ, Telekom ve Süper Online’a ait hatların deplasmanı tamamlandı. İnönü Bulvarı ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nın kesişme noktasında yapılan kazı çalışmalarının yanı sıra Silifke Caddesi’nden batı ve kuzey yönlere gidecek olan alt geçidin fore kazı çalışmaları ise devam ediyor.

Büyükşehir yetkilileri, 3 Ocak 2015 tarihinde açılması planlanan projesi sayesinde, bölgedeki trafik sorununun büyük ölçüde rahatlayacağını, ışıksız sinyalizasyon sistemi ile de bölgedeki trafik sorununun giderileceğini belirttiler. Ayrıca projede Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde iki farklı yaya alt geçidi, İnönü Bulvarı üzerinde ise iki farklı yaya üst geçidi planlanarak, yaya güvenliğinin sağlanacağını kaydeden yetkililer, kavşak düzenlemesi tamamlandığında projenin güneydoğu ve kuzeybatı kolu arasında kalan kısımların yeşil alan olarak düzenleneceğini vurguladılar.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi, revize ettiği “Ulaşım Master Planı” ile trafik sorununu kentin her noktasında bütünleşik olarak çözmeyi planladığı belirtilen açıklamada, “Üç farklı kavşakta da hayata geçirilecek olan Battı-Çıktı Projeleri ile Mersin’in kilit noktalarındaki trafik sorunu çözüme kavuşacak. Okan Merzeci Bulvarı ile Akbelen Bulvarı’nın kesiştiği Mezarlık 1 Kavşağı ile Rıfat Uslu Caddesi ile Akbelen Bulvarı’nın kesiştiği Mezarlık 2 ve Limonluk Kavşakları’na yapılacak olan Battı-Çıktı projeleriyle Mersin’de trafik büyük oranda rahatlayacak. En geç Kasım, Aralık ayı içerisinde projesi tamamlanacak olan bu kavşaklardan birinin yapım ihalesi de en kısa zamanda gerçekleşecek” denildi.
Editör: Barış Köksal