Mersin Teknopark Yönetim Kurulu toplantısı, Vali Özdemir Çakacak’ın başkanlığında Teknopark Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Hıdır Karadağ, Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nden (AKİB) İsmail Çetin, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Hasan Tufan Ballı, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Ruhi Koçak, ODTÜ Teknokent Temsilcisi Nihat Tüfekçi ve Bakanlık temsilcileri katıldı.

Mersin Teknopark’ın 2015 yılı stratejik hedeflerinin belirlendiği toplantıda, geçmiş ve gelecek dönemin finansal göstergeleri değerlendirilerek, 2015 Mersin Teknopark Yönetim Kurulu seçimi yapıldı. Toplantıda, Teknopark’ın çalışmalarıyla ilgili Vali Çakacak’a bilgi verilirken, 2014 yılında yürütülen Ar-Ge projelerinden 56’sının 2014 yılında tamamlandığı aktarıldı. 140 milyon TL’lik cirosu ile kent ve ülke ekonomisine katma değer sunan Teknopark’ın güneş panelleri alt yapısını tamamlayarak enerji kapasitesini arttırdığı ve farklı teknoloji ile üretim yapan 20 kWp’lik güneş enerjisi sisteminin kullanılmaya başlandığı da kaydedildi.

Toplantı, Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi İşletme Yönergesi’nde yapılan değişikliklerin görüşülmesi ve paydaşların fikirleri ile şekillenen Mersin Teknopark Stratejik Planı’nın incelenmesinin ardından sona ererken, Vali Çakacak, güneş panellerini bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.
Editör: Barış Köksal