Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK arasında yapılan protokol kapsamında ilçede bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Bilim Fuarları"nın açılışı Erdemli İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Erdemli Kaymakamı Osman Taştan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin'in katıldığı açılışta öğrenciler projelerini tanıttı.

Etkinlikle ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, “TÜBİTAK bilim fuarları öğretim programı çerçevesinde öğrencilerin kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır” dedi.

Bu yıl üçüncüsü yapılan TUBİTAK 4006 Bilim Fuarları’nın ilçede 30 okulda düzenleneceğini ifade eden Metin, “Bilim Fuarları boyunca 5 ila 12’nci sınıflar arasında bulunan yaklaşık bin 500 öğrencimiz hazırlamış oldukları toplam 750 projeyi sergileme fırsatı bulacaktır” diye konuştu.

Metin, öğrencilerin yapmış olduğu projelerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, danışman öğretmenlere, okul yönetimine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinliğe katılan Kaymakam Osman Taştan ise öğrencilerle sohbet ederek, projeler hakkında bilgi aldı.

Editör: Barış Köksal