Konuyla ilgili bir açıklama yapan TSK Güçlendirme Vakfı Mali İşler Grup Başkanı E.Tuğgeneral Erhan Sipahioğlu şunları kaydetti:

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) olarak, Mersin Valiliği himayesinde ve Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) ana desteği ile ilk defa gerçekleştirilen Liselerarası Robotik Turnuvasına iştirak etmekten dolayı mutluluk duyduk. Bu turnuva sayesinde 550 öğrenci tarafından sergilenen performanslara da büyük bir heyecanla tanıklık etme fırsatımız oldu. 

MTOSB Başkanı Sabri Tekli’ye de bu vesile ile hem eğitime verdiği destek hem de gençlerimizi bilim ve teknolojiye yönlendirme konusundaki gayretleri için teşekkür ederiz. Ülkemizin geleceği olan parlak zihinlerin, ulusal birlik ve beraberlik anlayışında yüzde yüz yerli ve milli olma yolunda çok değerli olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle; gelişen teknoloji ve bilimle eğitimde atılan tüm adımların her alanda gururla takipçisiyiz. 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin savaş gücünün artırılmasına katkıda bulunmak üzere, milletimizin maddi ve manevi desteğini sağlamak amacıyla kurulmuş olan vakfımız, mevcut şirketleriyle ülkemizin savunma sanayisinin gelişmesinde de önemli bir misyon üstlenmiştir. 

Tarih boyunca vatanı uğruna canını feda etmekten çekinmeyen Aziz Milletimiz, Kıbrıs Barış Harekâtı sonrası ülkemize uygulanan ambargolar sonucunda, devletimizin, kendi savunma sistem ve ürünlerini yurtiçinde geliştirme ve üretme iradesi karşısında da hiçbir karşılık beklemeden kendi yardım ve desteğini ortaya koymuştur.  

Bunun neticesinde ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN başta olmak üzere savunma sanayimize öncülük eden birçok değerli savunma şirketimizin de kurulmasına vesile olmuştur.  

Büyük Türk Milletinin teveccühü ile Vakfımızın kuruluşundan bu güne kadar bağışlarıyla yarattığı değerin ve Yüce Milletimizin bağışladığı her bir kuruşun, kuruluş amacımıza uygun olarak kullanılması en büyük çabamızdır. 

Büyük Türk Milletinin bağışlarına ilave olarak, şirketlerimizden aldığımız kar paylarımız, TSK Projelerinde harcanmak üzere her sene Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na aktarılmakta ve böylece Silahlı Kuvvetlerimizin gücünün artırılmasına katkı sağlanmaktadır. 


 
Bugün sayıları 100.000’e yaklaşan bağışçılarımız ve yaklaşık 20.000 Vakıf Şirketleri çalışanımızla çok büyük bir aileyi temsil etmekten gurur duyuyoruz.   

Şüphesiz ki, gerek Vakıf Şirketlerinin gerekse ülkemizdeki diğer sanayi kuruluşlarının ileri teknolojiye dayalı, özgün, yerli ve milli çözüm/ürünler geliştiren uluslararası firmalar olmasına katkıda bulunacak olanlar gençlerimizdir. Bu bağlamda, umudumuz olan gençlerin üzerine düşen görevleri layığıyla yerine getireceğine yürekten inanıyoruz. 

Editör: Barış Köksal