15’er yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar bariyer görevlisi Erhan Kılıç ile servis sürücüsü Fahri Kaya, suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde 20 Mart 2014 tarihinde meydana gelen yolcu treni ile servis minibüsünün hemzemin geçitte çarpışması sonucu 12 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı kazanın 3. duruşması Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanıklar bariyer görevlisi Erhan Kılıç, minibüs sürücüsü Fahri Kaya ile kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarının katıldığı duruşmada okunan yeni keşif raporunda, ilk incelemede ‘tali kusurlu’ bulunan bariyer görevlisi Kılıç ile servis sürücüsü Kaya’nın ‘asli kusurlu’ bulundukları belirtildi. Raporda ayrıca, iddianamede yüzde 30 kusurlu olduğu ifade edilen TCDD'nin ise sadece tazminat sorumluluğu bulunduğu kaydedildi.

Kazada yaşamlarını yitirenlerin yakınlarının avukatları, TCDD'nin sadece tazminat sorumluluğu olabileceği kısmını kabul etmediklerini belirterek, bariyer görevlisi dışında diğer TCDD görevlileri hakkında da suç ihbarında bulunulmasını talep etti.

Öte yandan, duruşmada tutuklu iki sanık suçlamaları kabul etmedi. Bariyer görevlisi Kılıç, yaptığı savunmada, "bariyeri zamanında indirmediği" yönündeki suçlamayı kabul etmediğini dile getirerek, servis aracının çok hızlı olduğunu ve hemzemin geçide girdiği an kazanın meydana geldiğini, servis sürücüsünün frene basmadığını ve sağa sola bakmadığını söyledi.

Suçlamaları kabul etmeyen servis sürücüsü Kaya da kazadan pişman olduğunu belirterek beraatini istedi.İki sanığın da tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Editör: Barış Köksal