Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre toplantı, İl Özel İdaresi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Diyadin Özer, insan yaşamının vazgeçilmez ögelerinden birinin şüphesiz trafik olduğunu söyledi.

Öyle ki insanın doğumundan ölüme kadar trafikle iç içe olduğunu belirten Özer, "Tüm önlemlere işaretlemelere, polisiye tedbirlere, eğitim ve altyapı faaliyetlerine rağmen yine trafik suçları işlenmekte, kazalar, ölüm ve yaralanmalardaki artış sadece ülkemizin değil tüm dünyanın sorunu halline gelmiştir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO-2004) raporuna göre gerekli önlemler alınmaz ise 2020 yılında karayollarındaki ölüm ve yaralanmaların yüzde 50 artacağı belirtilmektedir. Binlerce vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına neden olmasıyla önemli bir halk sağlığı sorunu olan karayolu güvenliği, birçok kurum, kuruluş ve sektörün ortak faaliyet alanı haline gelmiştir" dedi.

Toplantıda, 10 Yıllık Eylem Planı çerçevesinde illerdeki faaliyetlerin koordinasyonunun sağlanması, takip ve değerlendirilmesinin yapılması için Valilikler koordinesinde ilgili kurum ve kuruluş yöneticilerinin katılımıyla 'Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu' oluşturuldu. Söz konusu kurul, her ay yapılacak toplantılarla trafik güvenliği konusunda belirlenen gündem maddesiyle trafikte kısa süreli ve geçici, geleceğe taşımayan çözümler yerine, uzun vade de etkili olabilecek çözümler üreterek, alacakları tavsiye kararlarını ilgili kurum ve kuruluşlara iletmekle görevli olacak.
Editör: Barış Köksal