Osmaniye TORTEK binasında gerçekleştirilen mezuniyet törenine katılan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 280 saatlik modüler eğitimi alarak kurslardan mezun olan bayan kursiyerlere sertifikalarını takdim etti. TORTEK usta öğreticileri, kursiyerler ve Osmaniye Mahalle Muhtarı Cengiz Şahpaz’ın da hazır bulunduğu programın açılış konuşmasını yapan TORTEK Güzellik ve Cilt Bakımı Eğitim sınıfı öğretmeni Özlem Türkan Tuğrulöz, bayanların güzellik ve cilt bakımı konusunda eğitim almalarına ve meslek öğrenmelerine olanak sağlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise TORTEK bünyesinde açılan güzellik ve cilt bakımı kurslarının ilk mezunlarını vermelerinin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Toroslar Teknik Eğitim Kursları projesinin en önem verdikleri projelerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Tuna, 2005 yılından beri devam eden kurslarda 27 branşta eğitim verdiklerini kaydetti. Kurslarda verilen eğitimin sadece mesleki eğitim olmadığına dikkat çeken Tuna, aynı zamanda insanların birbirleriyle kaynaşmasına, tanışmasına ve dostlukların kurulmasına vesile olduklarını belirterek, "Bölgemizin daha güzel fiziki zeminlere sahip olması için park, asfalt, kaldırım, spor tesisi yapımı çalışmasına yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Ama asıl olan halkımıza sosyal projeler sunmamızdır. Sosyal projeler noktasında açmış olduğumuz ve 2005 yılından beri devam ettirdiğimiz Toroslar Teknik Eğitim Kurslarımız 27 branşa ulaşmış olup, talep olduğu takdirde branş sayısını arttıracağız. Bu önemli projenin her gün genişlemesi ve gelişmesi bizler için çok anlamlı ve önemlidir. Bu kurslara katılan kursiyerler el becerilerini eğitimle bütünleştirerek meslek sahibi oluyorlar ve ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Güzellik ve Cilt Bakımı kursundan mezun kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. İnşallah ileride bu eğitimi hayatlarını idam ettirecek bir meslek haline getirecekler ve bunu hassasiyetle takip edeceklerdir. İnşallah bizde kendilerini iş yerlerinde ziyaret edeceğiz. Kursiyerlerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Toroslar Teknik Eğitim Kurslarına destek veren Toroslar Kaymakamlığımıza, Toroslar İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’ne ve kurs hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Tuna kursiyerlerle birlikte mezuniyet pastası kesti. Güzellik ve Cilt Bakımı Eğitim sınıfını başarıyla tamamlayan 15 kursiyere sertifikalarını ve takdirnamelerini tek tek veren Hamit Tuna’ya kursiyerler de kendilerine böyle bir imkanı sunduğu için teşekkür ettiler. Daha sonra ise kursiyerler hep birlikte keplerini attı.
Editör: Barış Köksal