TORTEK’te yılsonu etkinlikleri büyük ilgi görüyor. Halkkent Mahallesi’ndeki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde açılan ahşap boyama, seramik ve resim kurslarının yılsonu sergisinin açılışını Başkan Tuna yaptı. Açılışa, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin milletvekili adayı Oktay Öztürk de katıldı.

Kursiyerlerin el emeği göz nuru ile hazırladıkları birbirinden güzel eserleri de inceleyen Tuna, aynı gün TORTEK kapsamında düzenlenen cimnastik ve aerobik kursiyeri kadınların hazırladığı yılsonu etkinliğine de katıldı.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Tuna, kadınların sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerini önemsediklerini vurguladı. TORTEK ile 26 branşta, 56 eğitim merkezinde bugüne kadar 15 bin kişiye mesleki eğitim verdiklerini kaydeden Başkan Tuna, el sanatlarından spora kadar her branşta eğitim veren TORTEK merkezlerinin kursiyerlerin tanışıp, kaynaşmalarına ve dostluklar kurmasına vesile olduğuna da dikkat çekti. Tuna, “Bayanların el becerilerini eğitimle bütünleştirmek suretiyle, üreten eller oluşturuyoruz. Kursiyerlerimizin, ürettikleri bu ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlamaya da çalışıyoruz. Bu anlamda TORTEK, en çok övündüğümüz ve önem verdiğimiz projelerimizden bir tanesidir. Kurumlar arası diyalogun en güzel örneğini sergilediğimiz bu projemize katkı sunan çok değerli hocalarımıza da teşekkür ediyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi.

TORTEK kapsamında açtıkları cimnastik ve aerobik kursları ile de hedeflerinin kadınlara yaşam boyu spor yapma alışkanlığı kazandırmak olduğunu belirten Tuna, sporun, sağlıklı yaşamın bir parçası olduğunu ifade ederek, ilçede 7’den 77’ye herkesin spor yapması için zeminler hazırladıklarının altını çizdi.

Açılışta daha sonra Tuna ve beraberindekiler, kurslara katılarak kilo veren kadın kursiyerleri tebrik ederek, plaket takdim etti. Program, yılsonu pastasının kesiminin ardından sona erdi.

Editör: Barış Köksal