İlçe sınırları içerisinde bulunan ve pilot okul seçilen Toroslar Kız Teknik ve Meslek Lisesi, çocuk gelişimi ve eğitimi alanında eğitim gören öğrencilere yönelik gerçekleştirilen etkinlikte, İstanbul Oyuncak Müzesi Eğitmeni Gökçen Atamgüç, kağıttan anka kuşu yapmayı öğretti. Bir japon kağıt katlama sanatı olan origaminin hikayesi ve faydaları hakkında öğrencilere bilgiler de aktaran Atamgüç, “Başta hayvan, çiçek, kutu gibi geleneksel motifler olmak üzere dünyada var olan her şeyi origami sanatıyla şekillendirmek mümkündür. Origamiyi diğer kağıt sanatlarından ayıran özelliği ise, kağıdı sadece katlayarak bir eser haline getirmesidir. Origami, çocukların parmak ve el hareketini koordine edip genel entelektüel gelişimlerini ve konuşmalarını olumlu etkilemektir. Çünkü el, göz ve beynin koordinasyonuyla beyindeki konuşma yetisinin ileriye doğru gittiği açıklanmaktadır. Origami ile zihninizin çalışmasını sağlıyor, şematik ve matematiksel kavramlar yaratılabiliyorsunuz” dedi.

Toroslar Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ni ziyaret ederek eğitim çalışmalarını inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise çocukların gelişiminde okul öncesi eğitimin önemine değindi. Toroslar Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Hatice Kılınç’ın da eşlik ettiği ziyarette, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Tuna, Toroslar Belediyesi olarak eğitim ve öğretime katkılarının artarak devam edeceğini belirtti. Origami kağıt katlama eğitimini veren İstanbul Oyuncak Müzesi Eğitmeni Gökçen Atamgüç’e teşekkür eden Tuna, "Yaşam boyu devam edecek olan öğrenmenin temellerinin ilk altı yaşta atılmakta olduğu ifade edilmektedir. Bu dönemde çocuklara iyi eğitim verilmesi ve olumlu çevre şartlarının sunulması çocuğun fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimini desteklemede çok önemli rol oynamaktadır. Özellikle küçük çocukların yardımlaşma duygularının gelişmesi için origami çok uygun bir aktivitedir. Bu nedenle Toroslar Belediyesi olarak ilçemizde bulunan Toroslar Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerimizin de origami kağıt katlama eğitimini almalarını istedik” diye konuştu.

Okullarında eğitim seminerini düzenleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür eden Okul Müdürü Hatice Kılınç da İstanbul Oyuncak Müzesi Eğitmeni Gökçen Atamgüç’ün origami tekniği ile kağıttan hazırladığı eserleri görme ve öğrenme fırsatı bulduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından bir öğrenci okulu adına Başkan Hamit Tuna’ya çiçek sunarak teşekkür etti. Ayrıca eğitimde yapılan anka kuşu modelleri de Başkan Tuna'ya hediye edildi.
Editör: Barış Köksal