Toroslar ilçesindeki Alsancak Lions Ortaokulu Müdürü Fatih Kurt, Okul Aile Birliği Başkanı Nilüfer Yurtlu ve üyelerle birlikte Başkan Tuna’yı ziyaret etti. Ziyarette Tuna’ya, okullarına sunduğu katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi takdim eden Okul Aile Birliği Başkanı Yurtlu, “Çocuklarımızın daha sağlıklı ve temiz ortamlarda eğitim almaları, bilim ve teknolojiyi yakından takip etmeleri, sosyal faaliyetlerin içerisinde yer almaları öğrenci velileri olarak bizleri oldukça mutlu etmektedir. Başkanımız Hamit Tuna’ya bugüne kadar hem okulumuza hem de tüm eğitim kurumlarına yaptığı katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Çocukların, çağın gereklerine göre yetiştirilmelerinin, toplum olarak en fazla önem verilmesi gereken konu olduğunu ifade eden Tuna ise belediye olarak eğitime sundukları katkıların artarak devam edeceğini kaydetti. Amaçlarının, çocukların en iyi şartlarda eğitim almaları olduğunu vurgulayan Tuna, “Ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında yer alması yolunda hedefimiz, eğitim ve öğretimde kaliteyi arttırmak olmalıdır. Toroslar Belediyesi olarak eğitim ve öğretime büyük önem veriyoruz. İlçemize yeni eğitim kurumlarının kazandırılmasının yanı sıra mevcut eğitim kurumlarımızın da ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. 

Öğrencilerimizin sağlıklı ve daha temiz ortamlarda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla her yıl eğitim-öğretim sezonu öncesinde bölgemizde bulunan tüm okullarda çevre düzeni, temizlik, bakım ve okul binalarının dış cephe boyama çalışmasını yapıyoruz. Okul müdürlerimiz ve idarecilerimizle sürekli iletişim halindeyiz. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında tüm eğitim camiasına ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Tuna, Toroslar Belediyesi olarak bugüne kadar 17 okul için arsa tahsis ettiklerini de kaydederek, Toroslar’ın Mersin’in en fazla eğitim kurumuna sahip ilçesi olduğunu sözlerine ekledi.
Editör: Barış Köksal