Toroslar Belediyesi tarafından Halkkent Mahallesi’nde 91 bin metrekare alan üzerine yapılan Devlet Parkı’nda düzenlenen sünnet şölenine Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP eski MYK üyesi Fazıl Özen, Toroslar Belediyesi meclis üyeleri, Toroslar Kent Konseyi Genel Sekreteri Hakan Eroğlu, Mersin Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, mahalle ve köy muhtarları ile sünnet olacak çocukların yakınları ve akrabaları katıldı.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nı ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Başkan Tuna’nın kirvelik yaptığı sünnet töreni öncesi sünnet ettirilecek tüm çocuklara üzerinde Türk bayrağı bulunan sünnet kıyafeti dağıtıldı.
Ekinlikte konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sünnet merasiminin dinimiz, gelenek ve göreneklerimiz açısından önemli olduğunu vurguladı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen sünnet şöleni ile dar gelirli ailelerin çocuklarını sünnet ettirdiklerini ifade eden Başkan Tuna, sünnet olan çocuklara acil şifalar diledi.
Tuna, "Toroslar Belediyesi olarak bölgemizin her yönüyle daha yaşanılabilir bir kent olması amacıyla fiziki anlamda tüm çalışmalarımızı sürdürürken, sosyal belediyecilik anlamında da toplumun her katmanında yaşayan insanlarımızın var olan eksikliklerini giderebilme gayreti içerisindeyiz. 9 yılda birçok etkinlik düzenledik ve birçok sosyal projeyi ortaya koyduk. İşte o sosyal projelerden bir tanesi de her yıl haziran ayında geleneksel olarak düzenlediğimiz ve yüzlerce çocuğumuzu sünnet ettirdiğimiz toplu sünnet şölenidir. Sünnet, gelenekler açısından önemli olduğu kadar sağlık açısından da önemli ve faydalıdır. Toplu sünnet şölenimizin organizasyonunda büyük emeği olan Toroslar Kent Konseyi Genel Sekterine, mahalle muhtarlarımıza ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Sünnet olan tüm çocuklarımıza acil şifalar ve eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.
Çizgi film kahramanları ve palyaçoların da yer aldığı şölende Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sünnet olan çocuklara saat ve çeşitli hediyeler takdim ederken, çocuklar faytonla gezdirilerek farklı bir gün geçirdiler.
Çocuklarını sünnet ettiren aileler ise, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür ettiler.
Editör: Barış Köksal