Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ayışığı Konferans ve Düğün Salonu’nda Kamu-Sen’in katkılarıyla sahnelenen oyunu izlemeye, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Belediye Meclis Üyeleri, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Oyun öncesinde bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Tuna, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün anısına kahramanca mücadelenin anlatıldığı oyunu sundukları için yazar-yönetmen Ali Pehlivan’a ve tiyatro ekibine teşekkür etti. Halkkent Mahallesi’nde 12 bin metrekarelik alanda inşa ettikleri Kültür Merkezi projesiyle ilgili bilgiler veren Tuna, “Tiyatro gösterimlerini artık 8 ay sonra bitirmeyi planladığımız Kültür Merkezi’nde sahneleyeceğiz. Selçuklu Türk mimarisini yansıtacak şekilde projesini hazırlattığımız çok amaçlı Kültür Merkezi projemizle tüm halkımız merkezin içinde yer alacak tiyatro oyunları, seminerler ve panellere daha kolay katılma fırsatı bulabilecek. Bu proje Mersin’e canlılık katacak” dedi.

Tiyatronun çok önemli sanatsal bir aktivite olduğunu belirten Tuna, bu tür faaliyetlerin devam edeceğini kaydederek, “Bizden sonra gelecek olan nesillere, tarih şuurunu, milli kültürümüzü, manevi değerlerimizi aktarmamız lazım. Toroslar Belediyesi olarak, yapılan her hizmette ve etkinliklerimizde bunları yansıtmaya çalışıyoruz. Allah bir daha bize İstiklal Marşı yazdırmasın, kurtuluş mücadelesi verdirmesin. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin” diye konuştu.

Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından, Kuvva-i Milliyecilerin, Fransızları Mersin'den kovuşunu anlatan "Yüzleşme" isimli oyun sahnelendi. Oyun sonrası Başkan Tuna, Ali Pehlivan’a bir teşekkür çiçeği takdim ederken, oyunda görev alan tüm oyunculara da teşekkür belgesi verildi.

Editör: Barış Köksal