Toros dağlarının zirvesinde yaşayan yörükler, kış aylarında toprağa ektiği buğdayları hasat etmeye başladı. Orak yardımıyla kesilen ekinler traktörlerle harman alanına taşınıyor. El yordamıyla makineye atılan ekin saplarının içerisinde bulunan buğday ve saman ayrı ayrı çuvallanıyor. Kurulan harmanlarda çalışan işçiler ise yevmiye yerine harmandan pay alıyor.

İlçeye bağlı Tozlu Köyü Söğüt mevkiinde ekin hasadı yapan Mehmet Göktepe bu yılki hasadın geçen yıllara oranla daha verimli olduğunu söyledi.

Göktepe, “Kasım Aylarında ekimini yaptığımız buğdayı Temmuz ayının 19’undan bu yaan hasat devam ediyor. Başakların durumu geçen yıla nazaran çok iyi. Bu yıl memnunuz. 10 kileden bu yıl 150 kile hasat bekliyoruz. Çıkan samanları hayvanlarımızın yemi için kullanıyoruz. Buğdayı da ekmek yapmak için kullanacağız. Burada rakım 1600 metre sahil kesimlerinde Haziran aylarında hasat başlar. Burada ise Ağustos aylarında hala devam eder. Yapılan ekimlerde bir kişinin bir yıllık yiyeceği fazlasıyla çıkıyor” dedi.
Editör: Barış Köksal