Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitim 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla veriliyor. İlk olarak Bahriye İlkokulu'nda başlayan eğitimlerde AKUT Mersin ekip lideri Hakan Topal ve ekip lider yardımcısı Ahmet Özenir, öğrencilere deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiğini anlattı. Slayt eşliğinde gerçekleşen eğitim seminerinde deprem konusunda bilinçlenen öğrenciler, uygulamalı olarak deprem anında hayatta kalmanın yöntemlerini öğrendiler.

Seminere, AKUT’un amacı ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek başlayan AKUT Mersin ekip lider yardımcısı Ahmet Özenir, öğrencilerden öğrendikleri bilgileri etrafındaki kişilerle paylaşmalarını ve unutmamalarını istedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, doğal afetlerden korunmak için herkesin bilinçli olması gerektiğini ifade ederek, öğrencilere yönelik düzenledikleri deprem bilinçlendirme eğitiminin ilçedeki diğer okullarda da devam edeceğini söyledi. İnsanları depremin değil, bilinçsizliğin öldürdüğüne de dikkat çeken Tuna, "Doğal afetlerin önüne geçme şansımız yok. Ancak can ve mal kaybını en aza indirmek için eğitim çalışmalarına katılarak desteklemek, araştırmak ve kitaplardaki öğrendiklerimizi yakın çevremizle paylaşmamız lazım. 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla ilçemizdeki okullarda gerçekleştireceğimiz deprem bilinçlendirme eğitimlerine sundukları katkılarından dolayı AKUT Mersin ekip lideri Hakan Topal ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Barış Köksal