Bu yıl 5.'si gerçekleştirilen şenlik, Osmaniye Semt Sahası'nda gerçekleşti. Şenliğe, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan gecenin açılış konuşmasını Osmaniye Mahalle Muhtarı Cengiz Şahbaz, geleneksel hale getirdikleri şenliği düzenlemelerindeki amacın birlik ve beraberlik içerisinde dostlukları pekiştirmek olduğunu kaydederek, mahallesine yapılan tüm hizmetlerden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise Türk milletinde var olan dayanışma ruhunu ortaya koyarak, mahallesinde bu yıl beşincisini düzenlediği Bahar Şenliğiyle dostlukların artmasını sağlayan Osmaniye Mahalle Muhtarı Cengiz Şahbaz’ı tebrik etti. İnsanları bir araya getirmenin iki yolu olduğunu vurgulayan Tuna, bunun sosyal-kültürel ve sportif etkinlikler olduğuna dikkat çekerek, Toroslar Belediyesi olarak 9 yıldır çeşitli etkinlikler düzenleyerek insanların tanışmasına ve kaynaşmasına vesile olduklarını söyledi. Tuna, “Toroslar Belediyesi olarak hizmetlerimizi en güzel şekilde yansıtmaya çalışıyoruz. Eski mahallelerimizde yer problemi olduğu için yeni oluşan ve yer sıkıntısı bulunmayan mahallerimize sosyal donatı alanları yapıyoruz.9 yıl önce bir yerin dışında hiçbir alternatif alanı olmayan bölgemiz bugün yatırımcıların koşarak geldiği bir konumdadır. Yaptığımız planlı ve programlı çalışmalarla yeni gelişen mahallerimizde günün şartlarına uygun yaşam alanları hızla çoğalmaktadır. Toroslar Belediyesi olarak geçen yıl ve bu yıl en çok inşaat ruhsatı veren bir belediye olmanın hazzını yaşıyoruz. Toroslar değişiyor ve gelişiyor. İnsanlarımızı böyle güzel organizasyonlarda görmek bizleri oldukça mutlu etmektedir” dedi.
Konuşmaların ardından Osmaniye Mahalle Muhtarı Cengiz Şahbaz, geceye sunduğu katkılarından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya bir teşekkür plaket takdim etti. Daha sonra sahneye çıkan sanatçı Aydoğan Tayfur ve Mehmet Çağlar seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ve performanslarıyla katılımcıların büyük beğenisini topladı.
Editör: Barış Köksal