Yürütülen yağmur suyu, asfaltlama, kaldırım, renkli adalar projesi ve ada içi çevre düzenleme çalışmalarını incelemek üzere Güneykent Mahallesi’ne giden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya, mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlarla sohbet eden Tuna, yapılan çalışmalarla ilgili teknik ekibinden bilgiler aldı.
Mahallede yapılan çalışmalar neticesinde emlak değerlerinde artışlar yaşandığını belirten Tuna, bunun da vatandaşları memnun ettiğini belirterek, "Güneykent Mahallesi'nin bütün sokaklarının kaldırım çalışmaları bitti. Şu anda da finisher marifetiyle asfalt çalışmasına başladık. Güneykent, Akbelen ve Halkkent mahallelerimiz bizim toplu konut alanlarımız. Asfalt ve kaldırım çalışmalarının yanı sıra başlattığımız hem renkli adalar projesi ile binaların boyanması hem de ada içlerinde yaptığımız peyzaj ve aydınlatma çalışmaları ile Güneykent Mahallesi’ni baştan aşağı yeniliyoruz. Bu çalışmalarla birlikte bir kentsel yenilemenin binaları sökmeden nasıl yapılacağını göstermiş oluyoruz. Yaptığımız bu hizmetlerin karşılığı olarak Güneykent Mahallesi'nde bugün 60-70 bin TL’ye daire satılıyor. Dairelerdeki katma değer artışı vatandaşlarımızı da memnun ediyor” dedi.
Güneykent Mahallesi 94003 sokakta özellikle yoğun yağışın yaşandığı günlerde büyük sıkıntılar oluştuğunu da belirten Başkan Tuna, bu sokakta 600 metrelik yağmur suyu çalışması başlattıklarını söyledi. Tuna, yağmur suyu çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapacakları asfaltlama ile sorunu tamamen ortadan kaldıracaklarının da bilgisini verdi.
Başkan Tuna’yı sürekli yanlarında görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden mahalle sakinleri de hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ettiler.
Editör: Barış Köksal