İlçe sınırları içerisinde, Alsancak Mahallesi’nde Yumuktepe Höyüğü'nün yan tarafında bulunan alanda inşa edilen eğitim binasını AKUT Mersin Ekip Lideri Hakan Topal ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret ederek, incelemelerde bulunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ortaklaşa hayata geçirdikleri proje çalışmalarıyla ilgili AKUT ekibine teknik bilgiler verdi. AKUT’un Türkiye’de deprem ve doğal afetlerde öne çıkan çok önemli bir sivil inisiyatif olduğunu belirten Tuna, ülkemizin ve Mersin’in deprem kuşağında olması nedeniyle alınacak tedbirlerle can kaybının en aza indirilmesinin mümkün olduğunu kaydederek, bu nedenle AKUT’un çalışmalarına destek olunması gerektiğini ifade etti.


İçerisinde deposu, konteyneri, tırmanma şeritleri gibi eğitimlerin yapılabileceği alanların bulunacağı hizmet binasının hazırlanması konusunda kendileriyle irtibata geçen AKUT ekip lideri Hakan Topal ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür eden Tuna, doğal afet ve deprem konusunda herkesin bilinçlenmesi gerektiğine dikkat çekti. AKUT'un doğal afet ve depremlerde halka yardım elini uzatan çok önemli bir yapı olduğunu vurgulayan Tuna, "Tabi ki böyle bir yapıya destek çıkmamak mümkün değildir. AKUT Mersin Ekip Lideri Hakan Bey, konuşlanma, organize olma ve eğitim çalışmaları konusunda yerlerinin eksik olduğunu bize ifade ettiler. Ortak bir projeyle bu işe katkı sunmamızı talep ettiler. Biz de Toroslar Belediyesi olarak Yumuktepe Höyüğü’nün yanında var olan çok güzel bir yerimizi kendileriyle ortak bir proje yapmak suretiyle tahsis ettik. Deposu ve konteyneri bulunacak olan hizmet binasında ekibin tırmanma şeritleri gibi eğitim yapabilecekleri alanları ve istedikleri taleplerini de gerçekleştireceğiz. Belediyemiz personelleri ve bölgemizdeki gönüllü vatandaşlarımız burada eğitim alabilme imkanına sahip olacaklar. Allah başa vermesin ama en son Gökçeada’da 5.3 şiddetinde bir deprem oldu. Olmaz demeyelim, olduğu zaman çaresiz kalmayalım. Onun için böyle hazır ve başarılı bir yapıyı Toroslar Belediyesi olarak en iyi şekilde konuşlandıracağız. Ekip lideri Hakan Bey’e, Yönetim Kurul üyelerine bizimle olan irtibatlarından ve projeye sağlamış oldukları katkılarından dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
AKUT Mersin Ekip Lideri Hakan Topal ise Mersin bölgesinde AKUT’un konuşlanmasıyla ilgili çok ciddi bir sıkıntılarının olduğunu belirterek, "Bize hizmet binası yaparak destek veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür ederiz. Başkanımız Hamit Tuna’ya konuşlanabileceğimiz ve eğitim yapabileceğimiz hizmet binası konusunda ricada bulunduk. Bizi kırmayarak ilgilendi ve çok güzel bir yer tahsis etti. AKUT’un rahat çalışmasını sağlamak amacıyla bu yerin planlanması konusunda bizim yanımızda bulunuyor ve yardımcı oluyor” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal