Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Tuna’nın 2009-2014 projeleri arasında yer alan drag pisti projesi (Motosiklet ve Otomobil Yarış Pisti) hayata geçiyor. Seçim öncesi drag ve drift sporcuları ile bir araya gelerek ilçe sınırları içerisinde bir pist yapacaklarının sözünü veren Tuna, Korukent Mahallesi’nde inşa edecekleri pistin ilk hafriyat çalışmalarını başlattı. 156 bin metrekare alanda, 925 metre uzunluğunda inşa edilecek tesiste 5 bin 500 seyirci kapasiteli tribün, kafeteryalar, tesis binası, park, otopark ve etkinlik alanları da yer alacak.
Türkiye’de iki tane bulunan ancak tam donanımlı olarak ilk kez Toroslar ilçesinde yapılacak olan drag pistini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tuna, diğer illere gitmek zorunda kalan modifiye araç tutkunlarını artık Toroslar’da ağırlayacaklarını kaydetti. Zemin düzenleme çalışmalarını inceleyen ve teknik ekibinden bilgiler alan Tuna, “Drag pisti olarak inşa edeceğimiz alanda hafriyat ve zemin düzenleme çalışmalarını başlattık. Kot farklarını sıfır zemine dönüştüreceğiz. Bu nedenle burada özellikle hafriyat çalışmalarımız çok fazla olacak. Türkiye’de eşi benzeri olmayan bu ilk projeyi Toroslar Belediyesi olarak biz başlattık. Şu anda Türkiye’de iki tane pist alanı var ama bu donanımda denk projesi yok. Motosiklet ve otomobil yarışları sporlarına ilgi ve heyecan duyan ve yarışlara hazırlanan gençlerimize inşallah bu pist alanında ev sahipliği yapacağız” dedi.
Modifiye araç severlerden, hız tutkularını kontrol altına almalarını ve trafiğe açık alanlarda gösteri yapmamalarını da isteyen Başkan Tuna, pisti en kısa zamanda bitirerek hizmete sunacaklarını bildirdi.
Editör: Barış Köksal