Toroslar Belediyesi’nin bu yıl 10.’sunu düzenlediği Halil İbrahim Sofrası İftar Yemeği, Akbelen Mahallesi Koray Aydın Stadı’nda gerçekleştirildi. İftarın açılması ve Kur-an’ı Kerim okunmasının ardından bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, iftar yemeğine katılan vatandaşlara teşekkür etti. Yardımlaşma duygusunun arttığı Ramazan ayını geride bırakmanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Tuna, “Af ve mağfiret ayı olan Mübarek Ramazan Ayı’nı huşu içerisinde geçirdik. Ruhumuzun inceldiği, yardımlaşma ruhunun üste çıktığı bu mübarek aydaki bu ruh halimizi inşallah devam ettirelim” dedi.
10 yılda yaptıkları hizmetlerle Toroslar’ın dünü ile bugünü arasında büyük farklılıklar olduğuna dikkat çeken Başkan Tuna, önümüzdeki 5 yıl için yol haritalarını belirlediklerini ve vatandaştan aldıkları güçle hizmete ara vermeden devam ettiklerini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hareket ederek Mersin’i daha yaşanabilir bir kent haline getireceklerini de ifade eden Tuna, “Toroslarımızın geldiği noktayı çizdik. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde geldiğimiz noktadan daha ileri ufuklara gitme noktasında stratejik planımızı, yol haritamızı da hazırladık. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte nasip olursa bu kentin daha yaşanabilir bir kent nasıl yapıldığını hep birlikte göreceksiniz” ifadelerini kullandı.
Ramazan ayında yaşanan birlik, beraberlik ve dayanışma ortamının bundan sonraki günlerde de devam etmesi dileğinde bulunan ve vatandaşların yaklaşan Ramazan Bayramları’nı kutlayan Tuna, şunları söyledi: “Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Ramazan Ayı’nı bitiriyoruz, birkaç gün sonra da mübarek Ramazan Bayramı’nı hep birlikte eda edeceğiz. O günle birlikte inşallah dayanışmanın, kardeşçe yaşamanın en üste çıktığı günlerin başlangıç günü olmasını Rabbim nasip etsin. Rabbim, bu mübarek ayda yaptığımız ibadetleri kabul ve makbul eylesin, hesap günü salih amellerle huzuruna çıkmayı nasip eylesin. Şimdiden Mübarek Ramazan Bayramınızı kutluyorum. Allah birliğimizi bozmasın. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bir olalım, iri olalım, diri olalım, işimizi kolay kılalım.”
Editör: Barış Köksal