Toroslar Belediyesi’nin, Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü kutlama etkinlikleri, Ata sporu Cirit gösterisi ise son buldu. Tozkoparan Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, halaylar eşliğinde kurtuluş ateşinin yakılması ve Akdeniz Mehteran Takımı’nın konseriyle başlayan cirit gösterisine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı gösterinin ardından konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, birlik ve beraberlik mesajları vererek, “Şehitlerimize, gazilerimize ve bu toprakları vatanlaştıran atalarımıza minnetimizi ifade ettiğimiz en güzel gündü bugün. Allah, milletimize bir daha kurtuluş mücadelesi yaşatmasın. Cenab-ı Allah bizlere bu topraklarda, bu vatan coğrafyasında ilelebet kardeşçe, Cumhuriyetin ışığında birlik içerisinde yaşamayı nasip etsin” dedi.

Erzurum Çiftlik Atlı Spor Kulübü Başkanı Sebahattin Örs ise Başkan Hamit Tuna’ya, ata sporu cirite gösterdiği ilgiden dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti. Tuna da Örs’e, düzenledikleri etkinliklere renk katmalarından dolayı bir plaket sundu. Belediye Başkanı Hamit Tuna daha sonra ata binerek cirit alanında tur attı.
Editör: Barış Köksal