Toroslar Belediyesi, Atatürk’ün Türk milletine en büyük hediyelerinden biri olan Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümünü bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlayacak. İki gün sürecek olan kutlama programı, 29 ve 30 Ekim tarihlerinde yapılacak.

Etkinlikler, 29 Ekim Salı günü Çağdaşkent Mahallesi'nde 22 bin metrekarelik alanda inşa edilen, Mersin’in en büyük Cumhuriyet Meydanı olma özelliği taşıyan Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nın açılışı ile başlayacak. Saat 16.00’da gerçekleştirilecek olan açılış törenin ardından, yine Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nda açılış programına özel, Mehteran ve halkoyunları gösterileri, şiir dinletileri, koro konserleri ile çeşitli etkinlikler yer alacak.

Cumhuriyet’in 90. yılını şölen havasında kutlamak için birbirinden güzel etkinlikler hazırlayan Toroslar Belediyesi, kutlama programının ikinci gününde ise ünlü sanatçılar Sevcan Orhan ve Kıraç’ı sevenleriyle buluşturacak. Ücretsiz olarak düzenlenecek Cumhuriyet Konseri, 30 Ekim Çarşamba günü saat 19.00’da Akbelen Mahallesi Koray Aydın Stadı’nda gerçekleştirilecek.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, tüm Mersin halkını kutlama etkinliklerine davet ederek, Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşamak istediklerini söyledi. Toroslar'da en büyük ihtiyaçlardan birisi olan ve çok amaçlı kullanmaya yönelik en az 50 bin kişilik alanda bir düzenleme yaparak miting, açık hava konserleri ve diğer etkinliklerin yapılabileceği Cumhuriyet Meydanı’nı tesis ettiklerini belirten Tuna, "Yürüme yolları, kafeteryalar, oturma grupları ve süs havuzları gibi fonksiyonları ile Cumhuriyet Meydanı insanların dinlenip keyif alacakları bir yapıya kavuştu. Mersin’in en büyük Cumhuriyet Meydanı’nın, Toroslar halkımıza ve Mersinlilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Birlik ve beraberliğimizi ortaya koymak, Cumhuriyet ve değerlerine sahip çıktığımızı bir kez daha haykırmak için 7’den 70’e tüm halkımızı 29 ve 30 Ekim tarihlerinde düzenleyeceğimiz Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına bekliyoruz" dedi.
Editör: Barış Köksal