Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna başkanlığında Belediye’nin Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Başkan Tuna Belediye hizmetlerini Meclis üyelerine anlattı. Tuna, yoğun bir çalışma süreci içerisinde olduklarını ve vatandaşlara verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini belirterek, belediye hizmetlerinde ilçenin yanı sıra kente katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Yoğunlaştırılmış güneş enerjisinden elektrik enerjisi üreten güneş enerjisi santralinin Türkiye’de ilk olarak Toroslar’da kurulduğuna dikkat çeken Tuna, ARGE çalışmaları içerisinde olan sistemin şuanda elektrik enerjisi üretecek bir formatta çalışabileceğinin ispatının yapıldığını belirtti. İlçenin albenisini arttıracak bir önemli projenin de Korukent Mahallesi’nde inşa edilen 2. el oto galericiler sitesi olduğunu vurgulayan Tuna, sitenin içerisinde yer alan 204 dükkanın birinci etap çalışmalarının bittiğini ve galerici esnafının konuşlanmaya başladığını kaydetti. Tuna, kaldırım işgaline son verecek olan bu projenin yaya trafiğini rahatlatacağı gibi araba almak isteyenleri de bir noktada buluşturacağını söyledi. 2. el oto galericiler sitesinin altında bulunan ve zemin düzenlemelerini yaptıkları 50 dönümlük alanı da açık oto pazarı olarak dizayn etmek istediklerinin bilgisini veren Tuna, bu çalışmalarla şehrin içerisinde yer alan görsel kirliliğe son vereceklerini ifade etti.
Toplu konut alanları olan Halkkent, Akbelen ve Güneykent mahallerinde gerçekleştirdikleri ada içi çevre düzenlemesiyle gayrimenkullerin daha da değerlendiğinin altını çizen Tuna, sathi kaplama asfalt, kaldırım, ışıklandırma ve yeşil alan çalışmalarının yanı sıra ada içlerini güvenli bir yaşam merkezine, site şekline dönüştürmek istediklerine dikkat çekti. Tuna ayrıca toplu konut alanlarında başlattıkları ‘Boyası sizden, işçilik bizden’ projesiyle bugüne kadar bin 48 bloğun dış cephe boyamasını ücretsiz olarak gerçekleştirdiklerinin bilgisini verdi. Fiziki yatırımları ile ilçe belediyeleri arasında örnek gösterilen bir belediye olduklarının ispatını yaptıklarını kaydeden Tuna, sosyal ve kültürel alanda da büyük projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Tuna, “Çağdaşkent Mahallesi’nde 12 bin metrekarelik alanda başlattığımız ve Selçuklu Türk Mimari özelliğini yansıtacak şekilde tasarlanan çok amaçlı Yunus Emre Kültür Merkezi’nin inşa çalışmaları ile Korukent Mahallesi’nde, yaklaşık 45 bin metrekarelik alanda inşa ettiğimiz ‘Gençlik Merkezi’ çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Yine Çağdaşkent Mahallesi’nde 22 bin metrekarelik alanda inşa ettiğimiz Mersin’in en büyük Cumhuriyet Meydanı Projesi ise tamamlandı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılışını yapmayı planlıyoruz” dedi.
Toroslar’a 11 adet modern kapalı semt pazarı kazandırdıklarını vurgulayan Tuna, Toroslar’ın en çok semt pazarı olan bir bölge haline geldiğini kaydederek, yer olan mahallerde semt pazarı çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Ortaya koydukları hizmetlerle Toroslar’ın çehresini değiştirdiklerini vurgulayan Tuna, bu hizmetlerde emeği geçen başta meclis üyeleri olmak üzere tüm belediye personeline ve destek veren Toroslar halkına teşekkür etti.
Editör: Barış Köksal