Toroslar Belediyesi’nin koordinasyonunda yürütülecek olan Mersin Karagöçer Oymağı Eğitim ve Kültür Derneği’nin hazırladığı 'Konuşan Kilimler Yeşeren Umutlar' ile Püren Kadınları Geliştirme Derneğince hazırlanan 'Fidanlarım Ekmeğim Oldu' projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Toroslar Belediye Başkanı Yardımcısı Necmettin Yıldız, Mersin Karagöçer Oymağı Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hüsnü Karabulut, Püren Kadınları Geliştirme Derneği Başkanı Zahide Üyeboğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Aşkın Yıldız ve Halk Eğitim Müdürlerinin katıldığı toplantıda, projelerin amaçları anlatıldı.

Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, bu projeler vesilesi ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, projelerin Mersin’e hayırlı olmasını diledi.

Püren Kadınları Geliştirme Derneği Başkanı Zahide Üyeboğlu ise, dernek olarak kadınların eğitimine katkıda bulunmak amacıyla proje ve politikalar oluşturulmasında yol alınabilmesi için küresel düşünüp yerel çözümler üreterek, sağlıklı aileler ve nesillerin yaşandığı bir dünyaya ulaşmayı vizyon edindiklerini söyledi.

Mersin Karagöçer Oymağı Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hüsnü Karabulut, projenin sürdürülebilir olduğunu kaydederek, Toroslar’ın eteklerinden göç eden Yörük kadınlarına unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden olan kilim dokuma kültürünü yeniden yerleştirerek, onların sosyal hayata katılmasını sağlamak istediklerini belirtti.

Toroslar Belediye Başkanı Yardımcısı Necmettin Yıldız ise, Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın sosyal projelere verdiği önemden bahsederek, belediye olarak böylesine anlamlı 2 projeye ortak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Toroslar Belediyesi koordinasyonunda hayata geçirilen Konuşan Kilimler Yeşeren Umutlar Projesi ile Toroslar’ın eteklerinden göçle gelen 20 yörük kadınına unutulmaya yüz tutmuş dokuma sanatlarından olan yöresel kilim modül programı uygulanarak, dezavantajlı yörük kadınlarının sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katılımları sağlanacak. Yine Toroslar Belediyesi’nin koordinasyonunda yürütülecek olan Fidanlarım Ekmeğim Oldu Projesi ile de 20-40 yaş aralığında mahkum eşlerine yönelik süs bitkileri yetiştirme eğitimi verilecek. Toroslar Belediyesi projelere, eğitimler için mekan destekleri de verecek.

Editör: Barış Köksal