Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın 2014-2019 hizmet dönemi projeleri arasında yer alan ‘Her Köye Bir Meydan’ projesi devam ediyor. Büükşehir yasası kapsamında köylerin mahalleye dönüşmesiyle bu mahallelerde meydan çalışmaları yapan belediye, Çopurlu Mahallesi’nde meydan yapmak için ilk adımı attı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Çopurlu Mahallesi’ni ziyaret ederek, düzenlenme ve yenileme çalışmalarını inceledi. Teknik ekibine talimatlar veren Tuna, “Bu proje ile amacımız, ışıklandırma ve çevre düzenlemeleri ile görsel zenginlik katacağımız meydanlarımızda vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde evlerinden çıkmasını sağlamaktır. Bu meydanlarımızı da 7’den 70’e her yaş grubundan vatandaşlarımızın hizmet alabileceği bir şekilde dizayn ediyoruz” dedi.

2014 yerel seçimleri ile birlikte köy tüzel kişilikleri sona ererek Toroslar Belediyesi hizmet alanına dahil edilen mahallelerde başlattıkları düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Tuna, “6360 sayılı yasa ile ilçemize bağlanan 32 köy ve beş beldemizden biri olan Çopurlu Mahallemize ‘Her Köye Bir Meydan’ projemiz kapsamında yeni bir meydan yapıyoruz. Mahallemizdeki cami etrafında duvar örme ve düzenleme çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın gösterdiği karşılıklı fedakarlıklarla bu mahallelerimizi daha güzel bir yaşam yerine dönüştürüyoruz. Çalışmalarımıza katkı sunan mahalle muhtarlarımıza ve mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum. İleriki süreçte diğer mahallerimizde de bu projemizi uygulamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal