Toroslar Belediyesi’nin, 29 Ekim Cumartesi günü saat 20.00’de Akbelen Mahallesi’ndeki Koray Aydın Stadı’nda düzenleyeceği Cumhuriyet Konseri’nde ünlü sanatçılar Mustafa Yıldızdoğan ve Gülay sahneye çıkacak. Konserin sunuculuğunu ise Arif Nazım yapacak.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, tüm Mersin halkını kutlamalara davet ederek, Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşamak istediklerini kaydetti. Başkan Tuna, yine aynı gün saat 13.00’te, 3 Ocak Mersinin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl 10’uncusunu düzenledikleri ‘Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar Arası Futbol Turnuvası’nın da açılışını yapacaklarını bildirdi. Tüm sporseverleri, cumartesi günü Çağdaşkent Mahallesi 3 Ocak Spor Kompleksi’nde organize edecekleri açılış müsabakasına davet eden Tuna, tüm takımlara başarılar diledi.

“Cumhuriyetimize sonsuza dek sahip çıkacağız”

Türk Milleti’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da kutlayan Tuna, “Cumhuriyet, aziz Türk Milletimizin her türlü zorluk ve imkansızlığa rağmen örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseridir” dedi.
Türk Milleti’nin, Ulu Önder Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet’in kurulmasının, tarihin ender kaydettiği bir başarı olduğunu vurgulayan Tuna, “Ulu Önderimiz Atatürk’ün yıllar önce dediği; ‘Tarihi yaşadığımız gibi yazdık, fakat geleceği Cumhuriyete inananlara, onu koruyanlara ve yaşatacaklara emanet etmek lazımdır’ sözlerinin her an biraz daha anlam kazandığı günümüzde, Cumhuriyete inanan ve onun değerlerine sahip çıkıp koruyan kuşaklar yetiştirmeliyiz. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durum birbirimize daha çok kenetlenmeyi, birlik ve beraberliğimizi en üst seviyeye çıkarmayı gerektirmektedir. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bizlere düşen görev, Cumhuriyetimizin bu kazanımlarına sahip çıkarak, Atatürk’ün, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefini gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmak ve milletimizin ortak değerlerini korumaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Türk Milleti’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal