Çağdaşkent İlkokulu ve Hüseyin Güvercin Ortaokulu'nu ziyaret ederek kırtasiye malzemelerini öğrencilere kendisi veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 2016-2017 eğitim-öğretim sezonunun tüm eğitim camiasına, öğrencilere ve velilere hayırlı olmasını diledi. Ziyaret sırasında başarılı olabilmek için öğrencilerden derslerine çok iyi çalışmalarını isteyen Tuna, "Çocuklarımız ve gençlerimiz Ülkemizin geleceğidir. İyi bir gelecek iyi bir eğitimle başlar. Bu yüzden de eğitim ve öğretime büyük önem veriyoruz” dedi.

Toroslar Belediyesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne en fazla arsa tahsis eden belediye olduklarını kaydeden Tuna, ilçe sınırlarında bulunan okulların temizliğinden boyamasına kadar tüm ihtiyaçlarına karşılık vermeye çalıştıklarını söyledi. Tuna, "Bir yandan ilçe sınırlarımız içerisinde okul sayısını arttırmak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne arsa tahsislerinde bulunurken diğer yandan da okullarımızın çevre düzenlenmesini, temizlik ve bakımını yapıyoruz. Her yıl yaklaşık 20 okulumuzun dış cephe boyamasını gerçekleştiriyoruz. Amacımız, öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim alabilmelerini sağlamak ve ilçemizdeki eğitim çıtasını daha da yükseltmektir” diye konuştu.

13 yıllık görev süreleri içerisinde 65 bin öğrenciye kırtasiye desteğinde bulunduklarını hatırlatan Tuna, bundan sonraki süreçte de eğitime olan desteklerinin artarak devam edeceğini belirtti.
Editör: Barış Köksal