MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Denetim Kurulu Üyeleri Hasan Şemsi, Mehmet Sevindir ve MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz’ın karşıladığı Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, Prof. Dr. Yüksel Özdemir ve Yrd. Doç. Dr. Ali Kemal Havare ile bir dizi temasta bulundu.

Yapılan toplantıda Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi içerisinde kurulması planlanan Meslek Yüksek Okulu hakkında görüş alışverişinde bulunulurken, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Organize Sanayi Bölgelerinde ilk olan Özel MTOSB Meslek Lisesi'nin 5 bölüm ve 440 öğrenci ile eğitim verdiğini kaydetti.

Öğrencilerinin bütün ihtiyaçlarının MTOSB tarafından karşılandığını anlatan Tekli, "2014 yılında ilk mezunlarını veren Özel Meslek Lisemizin, üniversiteyi kazanma oranı çok yüksektir. Yeni okul binamıza taşınmamız ile birlikte eğitim öğretim seviyesi de oldukça yükseldi. Amacımız geleceğin teminatı olan gençleri, çağını iyi okuyan, bilimsel çalışmaların içinde olan bireyler olarak yetiştirirken, diğer taraftan kendi kültürü ve kökünü unutmayan bireyler olmalarını sağlamaktır" dedi.

Ziyaret kapsamında, Akdeniz Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi konferans salonunda, 11. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasında (URFODU) ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere Başkan Sabri Tekli ve Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen tarafından madalya takdim edildi. Tekli, ülke ve okula yaşattıkları bu büyük gururdan dolayı öğrencileri ve başarıda emeği geçen tüm öğretmenleri tebrik etti.

Ardından sınıfları, laboratuvar ve atölyelerini gezen, girdiği sınıflarda dersi dinleyen Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, öğrencilerle ve öğretmenleriyle okul olanakları ve eğitimleri ile ilgili sohbet ederek; laboratuvar ve atölyelerde yapılan uygulamalar hakkında da bilgi aldı. Meslek Yüksek Okulu olması planlanan, eski okul binasında da incelemelerde bulunan Şen ve beraberindeki heyet daha sonra MTOSB'den ayrıldı.

Editör: Barış Köksal