Toros Rotary Kulübü'nün ‘Çocuk Gelinler’ konulu kompozisyon ve şiir yarışmasına Mersin’den yaklaşık 10 okul katıldı. 

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Toros Rotary Kulübü Başkanı Tufan Ballı, ‘Biz bugün burada farkındalık yaratmak için, çocuklar gelin olmasın demek için toplandık. Biz çocuklarımızın önce okumasını, kariyer sahibi olmasını, sonra gelin ve anne olmasını istiyoruz. Bununla ilgili olarak, MTOSB Bölge Müdürlüğümüz, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ertuğrul Taşdemir ve diğer hocalarımın katkıları, Mersin’deki diğer okullara da Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla talepte bulunarak bir şiir ve kompozisyon yarışması etkinliği düzenlemek istediğimizi bildirdik. Sonuç olarak ‘Çocuk Gelinler’ konulu 100 adet kompozisyon ve şiir tarafımıza ulaştı. Bu bağlamda yarışmada 1. 2. ve 3.’lük başarısı elde eden öğrencilerimize ödüllerini takdim edeceğiz.  Biz Mersin olarak bu sayıyı daha fazla artırabilirdik. Fakat buna rağmen yine de başarılı ve etkili kompozisyonlarımız ve şiirlerimiz var. Biz Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve Rotary Kulüpleri olarak bu ve buna benzer projelerle farkındalık yaratmaya devam edeceğiz’ dedi.

Düzenlenen etkinlikte, yarışmada başarı sağlayan öğrenciler, şiir ve kompozisyon alanında ödüllerini aldı.
Yarışmada Lise kategorisinde şiir alanında birincilik ödülünün sahibi Özel Güney Gelişim Lisesi öğrencisi Kerem Tercan, ikinci Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ceyda İnce, üçüncü Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Talha Erdem oldu. 

Ortaokul kategorisinde şiir alanında birincilik ödülüne layık görülen öğrenci ise, Kasım Ekenler Ortaokulu öğrencisi Elif Nur Altınkılıç oldu. 

Lise kategorisinde kompozisyon alanında birincilik ödülünü, Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Nur Hoş, ikincilik ödülünü Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Hilal Yaren Can, üçüncülük ödülünü ise yine aynı okul öğrencilerinden Hilal Ezgi almaya hak kazandı.

Ortaokullar arası kompozisyon alanında ise, birinci Mersin 3 Ocak Ortaokulu öğrencisi Ceren İnce, ikinci Kasım Ekenler Ortaokulu öğrencisi Narin Aksen, üçüncü Kasım Ekenler Ortaokulu öğrencilerinden Eylül Yıldız oldu.

Editör: Barış Köksal