Erdemli Belediyesi, büyükşehir yasasıyla kendilerine bağlanan 49 köyde yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Köylerde yaptıkları çalışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Tollu, Erdemli tarihinin en nitelikleri hizmetinin kendi dönemlerinde gerçekleştirildiğini ifade ederek, bu hizmet kervanında belde ve köylerin de yararlanmaya başladığını kaydetti. Özellikle köylerin bugüne dek çok büyük bir hizmet açığı olduğunu dile getiren Tollu, hizmet noktasında köylere ayrı bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti. Köylerin kuruldukları günden bugüne kadar aldıkları toplam hizmetin çok daha fazlasını sadece 3 yıl içerisinde armağan ettiklerini vurgulayan Tollu, bu hizmetlerin artarak devam edeceğinin de altını çizdi.

Mahalleye dönüşen köylerin, hem sosyal hem de fiziki hizmetleri en iyi şekilde aldığını ifade eden Tollu, “Önceliğimiz fiziki hizmetler olmuştur. Köylerimizin birçoğunun yolları yoktu, hızlıca asfalt ve parke yollarla hizmet götürdük. Okullarının tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Okul bahçelerinden ve parklardan köy meydanlarına, spor tesislerinden kent mobilyalarına, temizlik hizmetlerinden toplumsal hizmetlere kadar geniş bir yelpazede vatandaşlarımızı Erdemli Belediyesi hizmetleriyle buluşturduk. Yaz akşamlarında gezici sinemamız ile buluşturduk, Limon Çiçeği ekiplerimiz her köyümüzde insanlarımızla buluşarak dertlerine derman oldular. Birlik ve beraberlik adına köylerimizde etkinlikler düzenledik. Özetle fiziki hizmetlerin yanı sıra toplumsal, kültürel hizmetler de sunarak, köylerimizin gerçek anlamda hizmetler ile buluşmasına vesile olduk. Köylerimiz bizim dönemimizde altın çağını yaşıyor. Kimse merak buyurmasın; bu durum, Allah ömür verdiği sürece çok çok daha iyileriyle devam edecek” dedi.

Yapılan hizmetlerin yerleşim yerlerinin önceliklerine, aciliyetlerine göre eşit bir şekilde belirlendiğini ve yerine getirildiğini savunan Tollu, çok büyük bir coğrafyaya hizmet ettiklerini, hizmetlerin bu anlamda sıraya konarak yapıldığını söyledi. Tollu, “Elbette ki, eksikler var. Bu, yapmayacağımız anlamına gelmiyor. Allah’a şükür ne söz verdiysek 10 kat fazlasını yaptık. Zoru hemen, imkansızı zamanla başardık. Bize halkımız güveniyor, biz de onların bu güvenini boşa çıkarmıyor, onları mahcup etmiyoruz” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal