Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, 13 Haziran Salı günü gerçekleşen devir teslim töreninde; Tofaş Türk Otomobil Fabrikası Dış İlişkiler Direktörü Güray Karacar, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası Bölge Müdürü Tekin İnanç, Bilen Otomotiv Genel Müdürü Ziya Çokgünlü ve Boranlar Otomotiv Genel Müdürü Seyit Serdar Akyurt ile bir araya geldi. Rektörlük Senato Odası’nda yapılan törene; MEÜ Genel Sekreteri Vedat Güngör, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Barış Buldum, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akdağlı ile Tofaş Kurumsal İletişim Direktörlüğü’nden Caner Töriyen ve Nihan Kızıltan da katıldı.

Mesleki Eğitime Destek Programı ile Türkiye’nin tüm bölgelerinde uygulamalı eğitim alan üniversitedeki ve lisedeki öğrencilerin, daha kalifiye ve donanımlı yetişmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Tofaş, öğrencilerin otomobil üzerinde araştırma-geliştirme safhalarını ve çalışma prensiplerini deneyimlemelerinin hedeflendiği ve Türkiye’nin 7 bölgesinde Fiat bayilerinin de desteği ile yürütülen Mesleki Eğitime Destek Programı'nın sonunda 56 adet aracı eğitim kurumlarına teslim etmiş olacak.

Kaynak: mersin.edu
Editör: Barış Köksal