TİKAV koordinatörlüğünde ve MIP finansörlüğünde hayata geçirilen ve gençlerin eğitim ortamlarının çağımızın gereksinimlerine uygun şekilde iyileştirilmesini hedefleyen Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi, Mersin’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okulların tadilatı ile eğitime destek olmaya devam ediyor. Bu yıl, merkez Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Vali Sabahattin Çakmakoğlu Ortaokulu ve Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Mimar Sinan Ortaokulu binalarının bakım ve onarım çalışmaları proje kapsamına alındı. Bu doğrultuda 30 derslikli Vali Sabahattin Çakmakoğlu Ortaokulu’nda, binanın iç ve dış duvar boyası ile badanası, seramik kaplaması ve genel tadilatı yapıldı. Okulun elektrik tesisatı, askıları, duvar panoları, sınıf ve oda kapıları yenilendi. Ayrıca kız-erkek tuvaletlerinde bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirilerek, okul binası önüne korkuluk yapıldı. Öte yandan, Mimar Sinan Ortaokulu’nun 30 derslikli binasının da iç-dış boyası ve badanası yapıldı.

Vali Sabahattin Çakmakoğlu Ortaokulu, 8 Eylül 2015 Salı günü AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’ın katılımı ile düzenlenecek törenle okul yetkililerine teslim edilecek.

İlk olarak 2012 yılında başlayan ‘Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi’ ile bugüne kadar her yıl Mersin’de en az bir okulun bakım ve onarımı yapıldı. 2015 yılında iki farklı okulun bakım ve onarım çalışmasının sonlanmasıyla bu yıl Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi tamamlandı. 2016 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek okullar proje kapsamına alınarak bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirilecek.
Editör: Barış Köksal