Konuyla ilgili Tütüncü, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Mimarlar Odası Mersin Şubesi'nde basın açıklaması yaptı. Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nu yıkarak yerine alışveriş merkezi ve rezidans inşa etmek için Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Yenişehir Belediyesi'nden görüş istediğini savunan Tütüncü, "Her iki belediyemizde bu alan 1/25 binlik planlarda 'spor alanı' olarak işaretlendiğini ve kentin bu bölgesinin spor alanı olarak kalması gerektiği yönünde görüş bildirmişlerdir. Buna rağmen TOKİ, kendisine verilmiş olan plan yapma diktatörlüğü ve bu alanı dönüşüm içerisine alabilmektedir" diye konuştu.

Tevfik Sırrı Gür Stadyumu için hazırlanan planın Toplu Konut Kanunu'nun 1. ve 4. maddesine aykırı olduğunu iddia eden Tütüncü, "Planı hazırlanan bölge toplu konut veya gecekondu alanı değildir. Mersin Büyükşehir Belediyesi 1/25 bin ölçekli nazım imar planında spor alanıdır. Buna rağmen plan bütünlüğünü bozan bir ticaret kullanımı öngörülmesi, TOKİ'nin kendisine kanunla verilen yetkiyi aşması ve kanun dışına çıkmasıdır. Stat ve çevresindeki alan, Mersin için tarihi, kültürel, sosyal ve doğal değerleriyle çok büyük önem taşımaktadır. Ancak anlaşıldığı kadarıyla TOKİ tarafından sadece ticari bir kaynak olarak görülmemektedir. TOKİ, kentin nefes alan tek bölgesini sadece ticari amaç ve rant sağlamak için yapı yığınına çevirmekte bir sakınca görmemektedir" şeklinde konuştu. 
Stadyumun bulunduğu yerin Müftü Deresi deltası olduğuna dikkat çeken Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: "İkinci bir Samsun olayının Mersin'de yaşanmaması için yaşanan felaketlerden dersler çıkartılmalı, dere yatağı ve deltasına inşaat yapılmamalıdır. Ayrıca stadyumun bulunduğu alan kentin en önemli rüzgar kanallarından biridir. Bunun yanında söz konusu alan hali hazırda trafik sorununun yaşandığı ve İsmet İnönü Bulvarı'ndaki trafik yükü katlanarak artacak ve daha sorunlu hale gelecektir. Buraya AVM ve rezidans yapalım mantalitesinden vazgeçilmelidir."
Stadın yıkılıp, yerine bir yapının inşa edilme projesinin herhangi bir kamu yararı içermediğini de belirten Tütüncü, "Böyle bir proje kamu hakkını ticari amaç uğruna heba etmektedir. Kentin son yeşil alanlarından biri de ticari çıkar ve rant uğruna heba ettirilmemeli ve bunun için mücadeleyi sürdürmeliyiz. Ayrıca kentimizde acilen yeşil alanların çoğaltılması gerekir. Stadyumun bulunduğu yer de bir kent parkı düzenlemesi için en uygun bölgedir" dedi.
Editör: Barış Köksal