Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi’nde bulunan Teknopark binasında düzenlenen imza törenine, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Çetin Bedestenci, Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Çağ Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gökhan Bayboğan, Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Karadağ ile Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz katıldı.

Güzeloğlu, törende yaptığı konuşmada, işbirliği anlaşmasının Mersin adına sevindirici bir gelişme olduğunu ve bundan duyduğu mutluluğu ifade ederek, imzalanan eğitim protokolü ile Çağ Üniversitesi Matematik-Bilgisayar Bölümü öğrencilerinin Teknopark şirketlerinde staj imkanı bulacaklarını ve üniversite-sanayi işbirliği ile her iki kurumun bilim, sanayi ve yenilikçilik alanlarında model üreterek ortak çalışmalara imza atacağını söyledi. Güzeloğlu, "Türkiye çapında çok başarılı olan, 4 bini aşkın öğrencisi, değerli akademik kadrosu ile AB komisyonu akreditesi tamamlanan Çağ Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi bünyesinde hizmet veren Teknopark arasında imzalanan protokol, ilimiz ve ülkemiz adına katma değer oluşturmaya, kalkınmayı ve istihdamı arttırmayı amaçlayan, teknoloji odaklı çalışan ar-ge şirketlerinin kalifiye eleman ihtiyacına cevap vermeye dönük güzel bir başlangıç. Nitelikli ve yüksek teknolojiye dayalı projeler üreten teknoparkların ülkemiz için yarattığı değerler açıktır. Bu çalışmaları hızlandırmak, Türkiye’nin kalkınmasını hızlandırmak demektir. Çabalarımız, ülkemizin en önemli sorunu olan orta gelir düzeyinden bir sonraki aşamaya yükselmesini sağlamanın çabalarıdır” dedi.

130’u aşkın ileri teknoloji projesini hayata geçiren Mersin Teknopark’ın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede en iyi 9’uncu teknopark seçildiğini hatırlatan Güzeloğlu, "Bu dereceyi daha iyiye taşımanın arzusundayız. İmzalanan protokolün tüm kurumlarımız adına çok faydalı olacağına, genç beyinlerin istihdamına katkı sağlayacağına inanıyor, ilimiz ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Çetin Bedestenci ve Mütevelli Heyeti Başkanı Gökhan Bayboğan ile MEÜ Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın ve Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz da protokolün önemine dikkat çekerek hayırlı olsun dileklerini ilettiler.
Konuşmaların ardından işbirliği protokolü Rektör Bedestenci ve Teknopark Müdürü Durmaz tarafından imzalandı.
Editör: Barış Köksal