MEÜ’nün iki meslek yüksekokulunun 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi mezuniyet töreni Çiftlikköy Kampüsü Amfi Tiyatro’da düzenlendi. Törende, yüzlerce öğrenci geleceğe uğurlandı. Törene, MEÜ Rektör Danışmanı ve Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Yaşar, Tarsus MYO Müdürü Doç. Dr. Utku Bağcı, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Yaşar, 10’uncu dönem mezunlarını vermenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Öğrencilere seslenen Yaşar, “Bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemi kapanıyor ve ondan aldığınız güçle yeni bir dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. İyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister. Bunun için uğraşın. Göreceksiniz ki, kazanan hep siz olacaksınız. Bizler öğrencilerimizin toplumun değerlerine ve kültürüne sahip çıkan uygar insanlar olarak yollarına devam etmelerini arzuluyoruz. Yolunuz aydınlık ve açık olsun” dedi.

Teknik Bilimler MYO mezun öğrencileri adına bir konuşma yapan Emre Gürel de “Sorumluluklarını göz ardı etmeyen, ülkemiz ve milletimiz için faydalı işler yapan ve en önemlisi gelecek nesillere örnek teşkil eden bireyler olacağımıza söz veriyoruz. Ailelerimize, okulumuzun öğretim elemanları ve idari personeline bu zorlu süreçte bize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tarsus MYO mezun öğrencileri adına konuşan Çağrı Şahin ise “Yaşamımızın en güzel günlerini aslında üniversite çatısı altında geçirdik. Artık vizesi, finali, mazereti olmayan bir hayata adım atmak üzereyiz. Yaşama dair umudumuz hiçbir zorlukta tükenmeyecek. Sol yanımızda taşıdığımız vicdan, yolumuzu aydınlatacak. Başta ailelerimiz ve öğretim elemanları olmak üzere, eğitim hayatımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Teknik Bilimler MYO ve Tarsus MYO'dan birinci, ikinci ve üçüncü olarak mezun olan öğrenciler ile “2017 AR-GE Proje Pazarı” etkinliğinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Mezuniyet töreni, öğrencilere diplomalarının verilmesi ve 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerin atılmasıyla sona erdi.
 

Editör: Barış Köksal