Gezi Parkı olayları ile ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde (MGC) açıklama yapan Başkan Tekinler, Türkiye'nin bugün büyük bir badire atlattığını ve tarihi bir yol ayrımından geçtiğini söyledi. Tüm dünyanın ve kamuoyunun olayları endişe ile izlediğine vurgu yapan Tekinler, "Olaylar göstermiştir ki demokrasi sandıktan, sandığa bir ritüelden daha fazlasını ifade etmektedir. Demokrasi konjonktürel bir program değildir. Çoğunluk karşısında azınlığı, azınlık karşısında çoğunluğu, devlete karşı bireyi koruyarak anlam kazanmaktadır. Yüzde 99 oyla gelmiş bir iktidarın bile yüzde biri hor görmeye, baskı altında bırakmaya, sesine kulak tıkamaya hakkı yoktur" diye konuştu.
Demokrasinin tüm kurumlar ile bir bütün olarak var olduğunu belirten Tekinler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tek bir ayağı bile eksik kalsa demokrasi, demokrasi olmaktan, çözüm üreten olmaktan çıkmaktadır. Siyaset de sadece siyasi partilerden ibaret değildir. Sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin, üniversitelerin, birliklerin, odaların, sendikaların da ülke meselelerinde sorumluluk duygusu içinde taraf olmalarını istiyoruz. Siyasi hiçbir kaygısı olmayan bu tür kuruluşların sesinin önemli olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.
Bu olayların yumuşamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da yapıcı açıklama yapmaya çağıran Tekinler, “Sert yaklaşımına rağmen polis teşkilatımızı sorumlu ve vicdanlı davranmaya davet ediyorum. Tüm milletimizi bir kez daha sağduyulu olmaya çağırıyor, hukuk devleti sınırları içerisinde ve demokratik olgunlukla bu badirenin bir an evvel anlatılarak, toplumsal barışımızın sağlam bir biçimde tesisini, milletimizin bir kez daha böylesi hassas badirelerle ve kendi içinde bölünme ile karşılaşmamasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
Editör: Barış Köksal