Mersin'de araç lastik tamiri işi yaparak geçimini sürdüren Muhammet Açıkbaş, 7 yıllık eşi H.A.'nın, biri 6 aylık diğeri de 6 yaşında olan iki çocuğunu da alarak 5 ay önce evi terk ettiğini söyledi. Nizip'te ailesinin yanına giden eşinin o günden bu yana çocuklarını kendisine göstermediğini ifade eden Açıkbaş, çocuklarını görmek için gittiğinde ya hakaret veya tehditlere maruz kaldığını ya da darp edildiğini öne sürdü. Bu konuyla ilgili savcılığa ve polis merkezine şikayet dilekçeleri verdiğini, ancak şu ana kadar bir sonuç alamadığını kaydeden Açıkbaş, "Eşim hamileliğinin son döneminde, benim kendisini başka bir kadınla aldattığımı düşünerek evi terk etti. 5 aydır çocuklarımdan uzağım. Hiçbir şekilde iletişim kuramıyorum, yüzlerini görme şansım da olmuyor. Eşimin bulunduğu yere gittiğimde ya da telefonla aradığımda, ya darp ediliyorum ya da ailesi tarafından hakaretlere uğruyorum" dedi.

Hayatı boyunca eşi, çocukları ve geleceği için çalışıp çabaladığını söyleyen Açıkbaş, "Eşim olmayan bir şeyden dolayı geleceğimi yok etti, bitirdi. Bu şekilde beni çocuklarımdan uzak tutmaya kimsenin yetkisi yok. 7 yıllık evliydim. Hem fabrikada çalışıyordum hem de ek iş yapıyordum. Her dışarıya çıkışımda bana 'neredeydin, ne yapıyordun' diye sorular soruyordu. Var olmayan şeyleri var göstererek, ailesinin de desteği ile olayları bu hale getirdi. Şu an ben sadece çocuklarımla bir araya gelmek istiyorum. Çocuklarımla mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamak istiyorum. En azından onları haftada ya da ayda bir kaç kez görmek istiyorum" diye konuştu.

"Gönlüm de kapım da açık"

Ne zaman çocuklarını görmek istese hakaret gördüğünü veya darp edildiğini ileri süren Açıkbaş, "Bununla ilgili zaten şikayetlerim var. Ancak bugüne kadar bir sonuç alamadım. Açılmış herhangi bir boşanma davası da yok. Eşim bana, 'hayatını zehir edeceğim, çocuklarını hiçbir şekilde göstermeyeceğim' diyor. Çocuklarımı bu şekilde benden uzaklaştırmaya hiç kimsenin hakkı yok. Benim tek istediğim çocuklarımı görebilmek. Bu konuda yetkililerden yardım istiyorum. Her zaman kadına yönelik şiddetten bahsediliyor, ancak erkeklerin yaşadığı, erkeklere uygulanan şiddeti kimse görmüyor, duymuyor" şeklinde konuştu.

Kendisinin şu anda çocuklarını görebilmenin mücadelesini verdiğini vurgulayan Açıkbaş, "Benim her zaman gönlüm de kapım da açık" diyerek eşinin yeniden eve dönmesini istediğini sözlerine ekledi.

Editör: Barış Köksal