1995 yılında kurulan ve bugüne kadar 2 milyonun üzerinde çocuğun eğitimine destek vererek onların gelişimine katkı sağlayan TEGV, 20. yaşını kutluyor. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 20 yıldır uyguladığı özgün eğitim modeli sayesinde, ilkokul çağındaki çocukların geleceğe donanımlı hazırlanmaları için yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek çağdaş eğitim olanakları sunuyor.



Yüzlerce çocuğu teknoloji, bilim, sanat ve sporla tanıştıran TEGV, çocukların yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmakta. Çocukların eğlenerek öğrendiği eğitim programları sayesinde mutlu bir çocukluk geçirmelerini hedefleyen TEGV Mersin Öğrenim Birimi'de çocuklara ışık oluyor.

"BURAYA GELMEYEN HERKESİN GELMESİNİ İSTERİM"

TEGV Mersin Öğrenim Birimi'nde etkinliklere katılan 9 yaşındaki Emira Öktem, TEGV deyince aklına çalışmak, eğlenmek, yeni arkadaşlar, yeni ağabey ve ablalar tanımak geldiğini söyledi. Burada birçok ilginç olay yaşadığını da belirten Öktem, "Buraya geldiğim ilk gün çok fazla heyecanlıydım. Müberra Abla bana adımı sorduğunda ben söyleyememiştim. İlk etkinliğe girdiğimizde de ablalar, ağabeyler bana sorduklarından ben söyleyemiyordum. Böyle bir anım var. Geldiğim ilk günü hatırlıyorum. Yine ben çok utangaç ve heyecanlıydım. Aynı zamanda da burayı çok fazla merak ediyordum. Ne yapacağız, etkinlikler ne olacak onları merak ediyordum. Ancak herkesin TEGV'e gelmesini öneririm. Çünkü burada çok eğleniyoruz. Çalışmanın yanı sıra eğlencede oluyor, şenliklerde oluyor, çok fazla şey oluyor. Ayrıca ben buraya geldiğimde matematik sınavların 70'lerde geziyordu ama burada matematik etkinliğine girdikten sonra yazılılarım 90'dan aşağı gelmiyor. Matematiğim hep 5 geliyor" şeklinde konuştu.

TEGV'in 20 yaşına girmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Öktem, "Bir 20 yıl daha açık kalmasını ben çok isterim. Buraya gelmeyen herkesin gelmesini isterim. Ben abla olmayı istiyorum TEGV'de. TEGV'de arkadaşlık ortamımız çok güzel. Burada o kadar güzel arkadaşlıklar edindik ki kendi günlüğümüz birlikte bile yapıyoruz. Çok güzel bir yer. Ben evden zaten dışarı çıkamıyordum ve canım sıkılıyordu. Küçük olduğum için çıkamıyordum ama TEGV'e katılınca böyle bir sosyal anlamda da baya güzel şeyler yaşadım" diye konuştu.

"BURADA AİLE SICAKLIĞI VAR"

Mersin Öğrenim Biriminde etkinliklere katılan bir diğer öğrenci 9 yaşındaki Nisa Uygar Yılmaz ise TEGV diyince aklına çalışmak, eğlenmek, öğrenmek, anlama ve düşünmek geldiğini ifade ederek, "Ben buraya geldiğimde biz bir erkek arkadaşımla maç oynuyorduk. Sonra bir ağabey geldi. Dedi ki kızların maç oynadığı gördüm de bu kadar iyi oynayanı da görmedim dedi ve bende çok utandım. Ben ilk geldiğim gün o kadar utangaçtım ki bahçede tektim. Ben ilk önce dramaya girdim. Orada bütün arkadaşlarım etkinliğe girmişlerdi ama ben öyle dışarıda durmuştum. Sonra Müberra Abla yanıma geldi ve beraber girdik. Ben herkesin gelmesini öneririm. Çünkü burada aile sıcaklığı var. Burada evde nasılsanız burada da aynı şeyleri yapabiliyorsunuz. TEGV'in bana katkısı özellikle resim konusunda çok fazla oldu. Düşler atölyesi etkinliğinde resim yapmayı çok geliştirdim. TEGV'in hiç kapanmamasını isterim. Çocukların, ağabeylerin ve ablaların etkinliklerini sürdürmesini isterim. Çocuklar daha fazla yararlanmalı diye düşünüyorum" dedi.

Editör: Barış Köksal