Bozyazı Öğretmenevinde yapılan toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Bulut, şube müdürleri Gazi Kırlangıç ile Alper Ünver ve okul müdürleri katıldı. Toplantıda 2016-2017 eğitim öğretim yılının genel bir değerlendirmesi, okulların akademik başarısı, sosyal ve kültürel faaliyetler ile donatım durumları,TEOG sınav sonuçları ve 2017-2018 eğitim öğretim yılı için yapılacak hazırlıklar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda sırasıyla söz alan okul müdürleri slayt gösteri eşliğinde 2016-2017 eğitim öğretim yılında yaptıkları çalışmaları, eksikliklerini ve isteklerini içeren genel bir durum değerlendirmesi yaptılar. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Bulut’ta yaptığı sunumda Bozyazı olarak TEOG sınavlarında hem il hem de Türkiye ortalamasının üzerinde olduklarını, ancak bunu yeterli görmediklerini daha da başarılı sonuçlar almak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Burada konuşan Kaymakam Taştan, yaklaşık 30 yıldır ilçe olan Bozyazı’da temel yapısal sorunların çözülemediğini, hala hangi okula hangi servis taşıma yapıyor gibi konuları konuştuklarını, bunun üzücü bir durum olduğunu belirtti. Taşdan, “Gelecekte ülkemizde söz sahibi olacak olan bir nesli yetiştirdiğimizi unutmayalım. Gelecek nesilleri donanımlı yetiştirmek için ne yapılması gerekiyorsa mutlaka yapalım. Bu konuda sizlere her türlü desteği vermeye hazırım” dedi.
2017-2018 eğitim öğretim yılında servislerin öğrencileri okullara erken saatlerde bırakmaması için okul kapılarının 8.30’dan önce açılmamasını, bu konuda servislerin uyarılmasını ve uzun teneffüs süresinin ilk ders sonunda verilmesini isteyen Taştan, okul öncesine de önem verdiklerini, bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Taştan, "Sosyoloji kitaplarından toplumu tanımak, anlamak belli bir ölçüye kadar mümkün olur, yaşadığımız ilçede toplumun değerlerini anlamak, toplumsal dinamikleri görmek sokakta pek mümkün değil. Bu dinamikleri anlamak için o eşikten içeri geçmek lazım. Bizim genel hareket tarzımız, çalışma anlayışımız, yönetim anlayışımız bu. Velilerimizi, vatandaşlarımızı, esnaflarımızı, çalışanlarımızı, öğrencilerimizi kendi mekanlarında, kendi evlerinde o eşikten atlayarak ziyaret ederek tanımak, anlamak ve bunun da bireysel olarak bizlere çok şey kattığını düşünüyorum. O yüzden hepinize teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların başarılı geçmesini olumlu geçmesini diliyorum.

Önümüzdeki dönemde de hem bunları çeşitlendirerek, artırarak yine hep beraber el birliği ile gayret ederek inşallah ilçemizdeki insanımıza, çocuklarımıza beraber yardımcı olmaya çalışacağız. Eğitim-öğretimin kalitesini artırmaya çalışacağız. Sizden de son olarak istirhamım şu, bu ziyaretler çalışmalar dışında da yapılmalı. Benim kapım vatandaşlara olduğu gibi sizlere de her zaman açık. Gelin tespit ettiğiniz hususları paylaşın. Hiçbir şey yoksa gelin bir çayımı kahvemi için. Bu diyalogu yakınlığı kurabilelim. Bizler sizleri ziyaret etmeye çalışıyoruz. Sizlerde bizleri ziyaret edin. Aramızda gidiş gelişten dolayı bir yakınlık muhabbet olacaktır.

Sadece bu toplantılarda bir araya gelmeyelim. Veya sadece bizim sizlere gelmemizi beklemeyin. Kimin kapısını çalarsan o da senin kapını çalar Bizim kapımızı çalanı mutlaka ziyaret ediyoruz. Dolayısıyla iletişim kurabilmek için karşılıklı gayret göstermek lazım. Eğitim öğretim yılınızın sona ermesinden dolayı emeklerinize çok teşekkür ediyorum. İyi bir tatil, iyi bir dinlenme dönemi diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Editör: Barış Köksal