İl Başkanı Taşpınar, ilçe başkanlarıyla birlikte 1. Olağanüstü Büyük Kongreyi değerlendirdi. İl Başkanlığından yapılan toplantıda konuşan Başkan Taşpınar, AK Parti'nin milleti umudu olarak ortaya çıktığını söyledi.AK Parti kurulduğunda Türkiye'de her alanda mahrumiyet ve krizlerin yaşandığını ifade eden Taşpınar, "Biz milletin bize verdiği güç ile her bir soruna el attık. Bugüne dek başkalarının yapılamaz dediği birçok büyük icraatı gerçekleştirdik. Hayalleri gerçek yaptık. Ülkemizin çehresini değiştirdik. Bu 12 yılda bize karşı birçok kumpaslar kuruldu, engeller çıkarıldı, darbe teşebbüsleri oldu. Biz milletimizin gücüne dayanarak bütün bu girişimleri bozguna uğrattık. Bizim davamız milletimize layık olduğu demokrasiyi, refahı, gücü ve dünyada saygınlığı kazandırmaktır. Bunun için Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 için büyük hedefler koyduk. O ufka doğru bütün sevdamızla, gücümüzle, gayretimizle yürüyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin yeni dönemde daha yüksek irtifalara daha büyük hızla yükseleceğini vurgulayan Taşpınar, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın rehberliğinde ve genel başkan adayımız, mevcut Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun yönetiminde bu kutlu ve büyük yürüyüş yeni aşamalara, yeni ufuklara ulaşmaya devam edecektir. AK Parti bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Daima milletimizin yanında olmaya, milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE MUHALEFET ETKİSİZ ELEMAN KONUMUNDA"
Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının siyasi ve ekonomik kriz yaşatmayacağını vurgulayan Taşpınar, "Türkiye’deki muhalefet biz AK Parti olarak memnunuz ama etkisiz elaman konumunda. Şimdi yine eleştirilere başladılar. Yüzde 52 ile gelen bir Cumhurbaşkanını tanımamak, onun bulunduğu ortamda mecbur kalmadıkça gitmemek gibi tavırlardan yine kendileri zarar görürler. Bu ekonomiyi kesinlikle etkilemez. Alınan yüzde 52 oy artık bundan sonra Türkiye'de istikrarı daha da güçlü olacağını gösterdi. Kaldı ki Ahmet Davutoğlu Başbakanımızın kadrosunda olan, parti politikalarını ve dünya politikalarını belirleyen birisiydi. Bundan sonrada partimizin Genel Başkanı ve Başbakan olarak hizmet edecek" ifadelerini kullandı.

"BİZİM LİDERİMİZ HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR"
AK Parti'nin birliğiyle, beraberliğiyle, davasıyla, sevdasıyla ve aziz milletiyle bu yolda yürümeye davam edeceğinin altını çizen Taşpınar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakat bizim liderimiz her zaman olduğu gibi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Liderimiz Cumhurbaşkanlığı makamında olacak. Türkiye'de bundan sonra hem uyum anlamında projeler, yatırımlar hem de istikrar anlamında daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bizim esas liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanlığı görev ve yetkilerine bakarsanız Anayasadan aldığı görev ve yetkililer içerisinde bugüne kadar geçmişteki Cumhurbaşkanlarının kullanmadıkları fakat Anayasal olarak kullanabileceği yetkiler var cumhurbaşkanının. Biliyorsunuz bizim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan "Ben cumhurbaşkanı seçilirsem yetkilerimin şu kadarını kullanırım bu kadarını kullanırım diye bir şey yok. Ben tüm yetkilerimi kullanırım" dedi. Buda bakanlar kuruluna da başkanlık etme, dilediği zaman bakanlar kurulunu toplama yetkileridir. Cumhurbaşkanı dilerse bunları yapabilir. Biz Türkiye'deki bütün icraatların bundan sonra da Cumhurbaşkanımız tarafından takip edileceğini biliyoruz. Bugüne kadar ki Recep Tayyip Erdoğan profili 12 yıldır iktidardayken başbakanken hiç kimsenin inanamayacağı, ya olur mu diyeceği şeyleri gerçekleştirdi. Hiç kimsenin aklına gelmeyen icraatları yaptı. Cumhurbaşkanı olduğu zamanda nasıl Başbakanken sıra dışı bir Başbakansa Cumhurbaşkanlığı da sıra dışı olacaktır."
Konuşmaların ardından Taşpınar, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Editör: Barış Köksal