17. Akdeniz Oyunları kapsamında Erdemli Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen halter müsabakalarını izleyen Taşpınar İHA’ya konuştu. 
Halterde toplam 13 madalya kazanıldığını belirten Taşpınar, “Akdeniz Oyunları'ndan toplamda 6 altın, 7 tane de gümüş madalya aldık. 6 altın madalyanın beşini bayanlar aldı. Bayanlar daha iyi hazırlandılar. Bir çok talihsizlikler yaşadık doping olaylarında. Ama buradan aldığımız sonuçla da yüzümüz güldü. İnşallah sıkı alınan tedbirlerden sonra da bir daha bu işler olmayacak. Bundan sonra böyle kötü haberler duymayacağız inşallah. Bu mutluluğumuz bundan sonra da devam eder diye düşünüyoruz. Ben bu başarılardan dolayı sporcularımızı ve onları yetiştiren antrenörleri tebrik ediyorum” dedi.

Halterde çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini vurgulayan Taşpınar, “Mart ayından bu yana çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonra da çalışmalarımız aralıksız devam edecek. 2016 olimpiyatları ve daha sonra 2020 olimpiyatlarında başarı elde etmek istiyorsak bu çalışmalarımız devam etmeli. Önümüzde Üniversiad var. Sporcularımız oraya da giderek orada da bir tecrübe edinecekler. Avrupa ve dünya şampiyonları da bunları takip edecek. Sıkı antrenmanla ilaç almadan tertemiz bir şekilde sporcularımızı bu müsabakalara hazırlamak, inandırmak istiyoruz. Her şeyin başı inançtır biliyorsunuz. Eski alışkanlıklarını da terk etmelerini istiyoruz. Bu konuda bize söz verdiler. Bundan böyle bu alışkanlıklar olmayacak. İnşallah ağzımızın tadı bozulmaz. Buradaki bu mutluluğumuz devam eder. Cumartesi günü yaşadıklarımız çok güzeldi. Bir günde dört altın, iki gümüş madalya müthiş bir başarıydı. Çok istisna yaşanabilecek bir durumdur. Sağ olsun sporcularımız öylesine önemli bir günü bize ve yetmiş milyona yaşattılar. Tebrik ediyorum onları” şeklinde konuştu.

Ülke genelinde genç haltercileri teşhis etmek için taramalar yapılacağına değinen, Taşpınar konuşmasını şöyle sürdürdü:
“2020 olimpiyatlarını düşünüyorsak eğer yıldız sporcularımızdan 20-25 kişilik bir çekirdek gurup bulup hiç aralıksız bunları çalıştırmamız lazım. Gençlerden de 2016 olimpiyatları için 20-25 kişilik bir gurup kuracağız. Ayrıca şu anda Türkiye’de taramalar başlattık. Bu taramalardan da seçtiğimiz sporcuları test yapmak sureti ile de yetiştirip o çekirdek kadro içerisine katmayı planlıyoruz. Canla başla çalışacağız. Nasıl ki Akdeniz Oyunları Mersin’de oldu tesisler yetişsin diye canla başla çalışıldı hem de bu zamana kadar alınan başarıları katlamak için çalışmışsak o zaman daha da fazla çalışacağız. Çünkü ilk defa ülkemizde olimpiyat yapılacak. Mademki bu bizim ülkemizde yapılıyor. O zaman madalya sayımızın da artması lazım. Halterin pek seyircisi olmuyordu. Ama Mersin’de tribünler gerçekten doluydu. Sporcularımız da bunu ifade ettiler. Burada tribünler dolu olunca, herkesin elinde Türk bayrakları olunca, herkes 'Türkiye Türkiye' diye bağırınca, bir heyecan oldu. Doğrusu bundan etkilendik ve motivasyonumuz artı diye sporcularımız ifade etti bunu. Ben seyircilerimize de teşekkür ediyorum."
Editör: Barış Köksal