Her yıl olduğu gibi bu yıl da Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kutlamalarını oldukça kapsamlı ve geniş bir programla gerçekleştirmek istediklerini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü kutlama etkinliklerinin adına yakışır bir şekilde kutlanacağını ifade eden Can, etkinliklerin 4 gün süreceğini söyledi.

Başkan Can, etkinliklerin 25 Aralık 2014 Perşembe günü ‘Okullararası Kurtuluş Koşusu’ ile başlayacağını, 26 Aralık Cuma günü Şehitler için Ulu Cami’de Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla devam edeceğini kaydetti.

Aynı gün saat 14.00’da Taşkuyu Mahallesi’nde bulunan Taşkuyu Mağarası’nın açılışının yapılacağını belirten Can, akşam saat 18.00’da yöremize özgü Sinsin oyunu ve havai fişek gösterinin sunulacağını söyledi. Başkan Can, “Kutlamalar üçüncü gün olan 27 Aralık Cumartesi günü ise saat 09.00’da Kuvva-i Milliye Meydanında Milis kuvvetlerinin karşılanması ve Şehitler Abidesinde çelenk sunumu devam edecek. Saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanında Kurtuluş Bayramı kutlama törenleri yapılacak. Burada HEM Müdürlüğü Karma Halk Oyunları topluluğu, Kilis Davul Show ve Bursa Mehteran ekibinin gösterileri olacak. Ayrıca Tarsus Off Road Kulübü (TORK) ve Motorlu araçlar geçiş yaptıktan sonra şehir turu yapacaklar. Cumhuriyet Meydanındaki törenin bitiminden sonra yine Cumhuriyet alanında Kadir Somer ve Murat Dalkılıç konser verecekler. Etkinliklerin 4. günü olan 28 Aralık Pazar günü Ülküköy Otoban çıkışının bulunduğu alanda ‘Tarsus 3. Off Road Şenliği ile başlayacak. Aynı günü Belediye tesislerinde saat 13.00’da Briç Turnuvası ve 75. Yıl Kültür Merkezi’nde saat 18.30’da ünlü besteci ve piyanist Tuluyhan Uğurlu‘nun ‘Mustafa Kemal Atatürk Güneşin askerleri ve Mehmet Akif Ersoy'un Anma Gecesi’ programı ile son erecektir” dedi.

Tarsus’un Çukurova’nın işgaline karşı ilk başkaldırış merkezi olduğunu belirten Başkan Can, “Tarsus dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi. Geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, birçok dini değeri ve din büyüklerini bağrında taşımış çok önemli bir merkezdir. Bundan tam 93 yıl önce Aziz Atalarımızın kanları canları pahasına verdikleri kutsal mücadeleler sonucunda, düşman çizmeleriyle çiğnenmesine tahammül edemeyerek kurtardıkları bu güzel kentimizin Kurtuluş Bayramına tüm halkımız davetlidir” dedi.

Editör: Barış Köksal