Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 4 katlı olarak yaptırılan kursun açılış törenine Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Daire Başkanı Galip Akın, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Mersin il Müftü vekili Hasan Hüseyin Güller, Tarsus Müftüsü Hayri Erenay, mahalle sakinleri ve davetliler katıldı.

Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayana açılış programı İlçe Müftüsü Hayri Erenay’ın açılış konuşması ile devam etti.
Erenay konuşmasında, “Bugün bir ameli salihi kendimize şahit kılmak için bu açılışı düzenlemiş bulunuyoruz. Böyle bir tesisin kazandırılmasında başta derneğimiz olmak üzere, Diyanet işleri Başkanlığının katkıları Tarsusluların ciddi katkıları ile bu müessese yapıldı. Bir yıl gibi bir süre içinde bu hale getirildi. 44 öğrenci kapasiteli Diyanet İşleri Başkanlığı’nın öngördüğü 4 yada 6 kişilik yatakhaneleri olan ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın öngördüğü metrekare birimlerine uygun hatta daha büyük ölçülerde yapılan bu tesis, kapalı sistem kamera ile desteklenen ileride çok iyi hizmetler vereceğine inandığımız bir Kuran kursu. Tarsus bu güzel hizmeti ortaya koydu. Yaklaşık 1250 metrekare kapalı alanı var, 4 katlı müteşekkil dershanesi ile tam örnek bir Kuran kursu. İç dizaynı ve hafızların bulunduğu bölümleri tam tamamlanmadı. Daha yapacağımız çok iş var. Bu mahallelerde bu Kur’an Kurslarında Kuran sesleri yankılansın. Tarsus’a ve Türkiye’ye bu yakışır. Tarihte yakarak yıkarak medeniyet kurmuş bir medeniyet yok. Bakarsanız tarihe medrese ve okul kurarak aynı zamanda dünyaya liderlik yapmış toplumlara rastlarsınız” ifadelerini kullandı.

İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Güller ise konuşmasında, “Tarsus halkının elbirliğiyle inşasını sağladığı bu Kur’an Kursu’nun açılışına katılmak bizleri mutlu etmektedir. Bu Kur’an kursumuzun Tarsus’a ve Tarsuslulara hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tarsus tarih boyunca önemli din ve ilim adamları yetiştirmiştir. Bundan sonrada yetiştirecektir” diye konuştu.
Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ise, “Dünya bir tarafa gidiyor. 1400 yıl önceki gibi. O yıllarda insanlığın kana vahşete cehalete doymuyor. Buda neden meydana geliyor. Bizim Allah’ın mesajımızı doğru alamadığımız anlayamadığımızdan meydana geliyor. Bugün burada güzel bir Kur’an Kursumuz var, bu yükselen binayla Kuran Kursların görevini kaldığı yerden devam ettirecek” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Diyanet işleri Başkanlığı İrşad Daire Başkanı Galip Akın'da, “Bugün İnsan insanın kurdu deniliyor, Orta doğuda da insan insanın kurdu olmuştur. O rahmet şefkat peygamberi buyurdu ki. İnsan insanın kurdu değil, insan insanın yurdudur. 2014 yılı itibariyle Türkiye’de 1 milyon 150 bin kurs alan insanımız var. Bunların eğitimi için 38 bin hoca efendi görev yapmaktadır. Yine her yıl Hafızlık için 7 bin insanımız kayıt yaptırmakta, bunlardan 5 bini hafız olarak yetişip belge almaktadır. Bugün açılışını yaptığımız bu güzel tesis öksüz kalmamalı. Burada yeni ilim ve din adamları yetiştirilmelidir. Bu mahalleler Kuran sesleri ile inlemelidir. Yine bu tesisin yapımında emeği geçen, destek veren tüm halkımıza, hayırseverlere, müftülük ve din görevlilerimize, protokol mensuplarına teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun” dedi.
Konuşmalardan sonra yeni yaptırılan Merkez Yatılı Erkek Kur’an Kursu törenle hizmete açıldı.
Editör: Barış Köksal