Kemalpaşa Mahallesi Sanayi Sitesi’nde faaliyete geçen beton santrali kesilen kurban ve okunan dua ile hizmete girdi.
Ucuz ve kaliteli hizmeti Tarsuslulara sunan ve 2012 yılı Mersin’de Vergi Rekortmenleri arasında 6. olan Tarsus Belediyesi İmar Ticaret Limited Şirketi’nin Hazır Beton Santrali açılışına Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, Yeşiltepe Belediye Başkanı Fikri Tüten, Tarsus Ülkü Ocakları başkanı Ali Rıza Genç, belediye başkan yardımcıları, belediye başkan adayları, oda ve dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Tarsus KaymakamıHasan Göç, tesisin Tarsus’a ve Tarsus Belediyesine hayırlı olmasını diledi.
Kaymakam Göç “Şu anda ülkemizdeki yapı stoku son otuz, kırk yılı bile bulmuyor. Son otuz yılda yapılan yapıların belki şu anda tümüyle yıkılması yeniden yapılması bir kentsel dönüşüm gerekiyor. Sebebi hem yapı tekniklerimiz, hem yapı yaparken kullandığımız malzemeler. Maalesef bunların hepsi sorunlu, bunu da ne zaman çok acil çarpıcı bir şekilde anladık 1999 depremi ile anladık. Aklımız başımıza geldi zararın neresinden dönersek kardır. Ondan sonra yeni adımlar atılmaya başlandı ülke çapında, belki inşaat sektörü ekonominin lokomotifi ama gelişmiş ülkelerin seksen yılda, yüzyılda yıktığı yeniden yaptığı bu kadar süre ile kullandığı bu kadar süre ile kullandığı binaları biz yirmi, otuz yılda yıkmak zorunda kalıyorsak buda bir milli servet bizim cebimizden gidiyor. İnşallah bundan sonra böyle hatalar yapmayız. Tarsus Belediyemizin İmar Şirketinin yapmış olduğu bu tesis ülkemize de inşallah örnek olur. İki açıdan hem zarar etmeyen bir kamu teşebbüsü vergi sorumluluklarını sonuna kadar yerine getiriyor demek ki güzel çalışıyor. İkincisi de piyasayı ürettiği ürünlerle düzenlemek, fiyatları dengede tutmak, kaliteyi belli bir standardın altına indirmemek açısından da bu tür firmaların özellikle devletin kamunun belediyenin elindeki firmaların hizmeti büyük biz bu konuda emeği geçen herkese, sayın belediye başkanımıza, İmar Ltd. Şirketi yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Tarsus’umuza hayırlı uğurlu olsun diyoruz” dedi.

Bölgenin en ucuz ve en kaliteli hazır betonu imal ettiklerini söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İmar Limited'in vergi rekortmenleri arasında bulunmasından dolayı da gurur duyduklarını söyledi. Kocamaz, “ 17 Ağustos 1999 depreminden sonra Tarsus Belediyesi olarak özellikle yeni inşaatlarla ilgili bazı tedbirler, bazı kararlar aldık. 2002 yılından itibaren önce 2 katlı binalar dışındaki bütün binalarda hazır beton kullanma mecburiyetini getirdik. Tabii bu tür radikal kararları aldığınız zaman sizin bu hizmetlerinizden rahatsızlık duyan bazıları hemen devreye giriyor ve dedikodu üretmeye başlıyor. Dedikodu şu “Belediye başkanı buradaki hazır beton şirketleriyle anlaştı ve böyle bir mecburiyet getirdi. Oradan kendisi de sebeplenecek.” Tabii kendi kafalarındaki düşüncelerini başkalarının üzerinden yansıtmaya çalışıyorlar. Biz hemen ikinci bir hamle yaparak bir arkadaşımızla ki biz sadece ortamı hazırladık onun getirdiği araç gereçle hazır beton üretimine başladık. Orada istediğimiz randımanı tam manasıyla aldığımızı söyleyemeyiz. Çünkü orada metreküp başına o arkadaşımıza bir bedel ödüyorduk. Daha sonra bu işin daha modern bir hale gelmesi için 1.ci tesisi belediye binasının içerisinde kurduk. Daha önce taşeron aracılığıyla saatte 60-70 metreküp beton üretirken bizim kurduğumuz tesiste saatte 120 metreküp hazır beton üretmeye başladık. Bizim bu santrali kurmamız özellikle bölgemizdeki beton üreticilerini biraz rahatsız etti. Çünkü daha önce başıboş bir durum vardı rastgele zamlar yapılıyordu. Bizim bu tesisi kurmamızdan sonra bu rastgele zamlar yapılmaz oldu. İkinci tesisi burada daha geniş bir alanda ilave ederek üretim kapasitesini saatte 250 metreküpe çıkaralım dedik ve inşallah burada Tarsus’ta kullanılan hazır betonun çok büyük bir kısmı İmar Limited Şirketi tarafından hazırlanmış ve üretilmiş olacak. İmar Limited Şirketi kalite anlayışıyla, standart’ıyla bölgedeki beton santrallerinin ürettiği betonlardan çok daha kaliteli evsafta beton üretiyor. Tercih nedenlerinden bir tanesi bu. İkincisi de piyasada üretilen hazır betondan %10-15 daha ucuz olması. Bildiğiniz üzere İmar Limited Şirketimiz geçmişte çok sıkıntılı idi ve sadece elindeki halihazır arsaları satarak ayakta duruyordu ama bugün geldiği noktada Mersin genelinde Kurumlar vergisi içerisinde 6. sıraya oturmuş olması gerçekten birçok büyükşehirin İmar Limited Şirketleri zarar ederken Tarsus İmar Limited Şirketi’nin bu şekilde dereceye girmesi hem ekonomiye katkı sağlaması hem vergi sıralamasında üzerine düşeni fazlasıyla yapması bizler için gurur verici bir olaydır. Bu konuda ben İmar Limited Şirketimizin başta genel müdür olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Tarsus İmar Ticaret Ltd Şirketine ait olan ve 27 adet personeli istihdam eden İmar Hazır Beton Tesisi 2 adet santral, laboratuvar, idari bina, yemekhane ve 80 tonluk kantar bölümlerinden oluşmakta olup, 10.000 metrekare saha üzerine kuruldu. Saatte 120 metreküp olan beton üretim kapasitesini 250 metreküp üretim yapabilecek duruma getiren Hazır Beton Santralinde, 11 adet mikser, 4 adet mobil pompa, 1 adet sabit pompa, 2 adet beton santrali ve 1 adet yükleyici bulunuyor.
Editör: Barış Köksal