Tarsus Belediyesi tarafından planlanan proje ile her hafta pazartesi günleri Hz. Daniyal Meydanı'nda hanımlar el işlerini, ev yemekleri, tatlılarını ve kendi ürettikleri diğer ürünlerini Hanımeli Pazarı'nda satabilecekler. 
Belediye Başkanı Şevket Can, kadınların yer alacağı Pazar için kayıtların başladığını söyledi. 

Hem şehre hareketlilik hem de kadınların ev ekonomilerine katkıyı amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, “Tarsuslu hanımlar el emeği, göz nuru işleri ile ev yapımı yiyecekleri, yöresel ürünleri satabilecekleri hanımeli pazarımızı açıyoruz. Bu projemizde aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen, elişi yaparak boş vakitlerini değerlendirmeye çalışan ve birbirinden leziz yiyecekleri üreten kadınlarımıza ürünlerini sunabilecekleri bir ortam hazırlıyoruz. Kadınlarımıza ekonomik katkının yanı sıra şehrimizde de Pazartesi günleri bu pazarın ciddi bir hareketlilik sağlayacağını düşünüyoruz” dedi. 

Başkan Can, pazarda satış yapmak isteyenlerin ön müracaat dosyalarına şu evrakların getirilmesini istedi: 
“Sabıka kaydı, Bağ-Kur/SGK/Vergi kaydı olmadığına dair belge, yerleşim yeri belgesi, nüfus aile tablosu, nüfus cüzdanı fotokopisi, 3 adet vesikalık fotoğraf, Hijyen Eğitim Belgesi (Gıda Maddesi Satanlar için), varsa Özel Durum Belgesi (Engelli, Şehit-Gazi yakını)" 
Hanımeli Pazarı'na kayıt olmak isteyenlerin, evraklarıyla 15 Nisan 2018 tarihine kadar Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne başvurması gerekiyor. 

Editör: Barış Köksal