Mersin’in Tarsus İlçesinde Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Gençlik Meclisi üyeleri yaptıkları eylemde, Cono aşireti diye tabir edilen grupla karşı karşıya geldi. 2 gündür devam eden sokak eylemleri karşılıklı silahlı çatışmaya dönüşürken, dün gece meydana gelen olaylarda biri polis olmak üzere 5 kişi yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, Tarsus’un Barbaros Mahallesi'nde, uyuşturucu satıcılığı yaptıkları iddia edilen Conolara karşı sokak eylemleri başlatan HDK’lilerin gösterileri dün gece silahlı çatışmaya dönüştü.

Barbaros Mahallesi'nde başlatılan çadır eylemine katılan HDK’lilerin yaptıkları eylemler Cono aşiretini hedef alırken, silahlanan her iki tarafın birbirlerine yönelik ve havaya açtıkları ateş mahalleliyi tedirgin ediyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin eylemcilere sıktığı biber gazı olayların büyümesini önlerken, gazdan etkilenen mahalleliler ise tedirgin bekleyişini sürdürüyor.

Karşılıklı olarak silahların kullanıldığı çatışmada rastgele sıkılan silahlardan çıkan saçmalardan 1 polis ve 5 gösterici çeşitli yerlerinden yaralanırken, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Silahlı çatışmaya polis çok sayıda TOMA ve çevik kuvvet ekibiyle müdahale ederken, atılan gaz bombaları ve rastgele sıkılan kurşunlardan mahalle sakinlerinin korku dolu anlar yaşadığı gözlemlendi.

Mahalle sakinleri olayların daha da büyüyüp tehlikeli bir hal almasından endişe ederken, polis ekiplerinin akşam saatlerinde çıkabilecek herhangi bir olaya karşı çevrede güvenlik önlemleri aldığı bildirildi.

Editör: Barış Köksal