7 bin 650 metrekarelik alan üzerine kurulan yeni mezbahanenin açılış törenine Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Yeşiltepe Belediye Başkanı Fikri Tüten, Kasaplar Odası Başkanı Hasan Uçak, Tarsus Belediye Başkan Adayı Şevket Can, Ülkü Ocağı Başkanı Ali Rıza Genç, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Kocamaz, yeni mezbahanın Tarsus’a ve Tarsus halkına hayırlı olmasını diledi. Kocamaz, “Tarsus her geçen gün yeni hizmetlerle biraz daha donanıyor. Bildiğiniz gibi Berdan Nehri’nin bulunduğu bölgede her iki tarafta rekreasyon düzenlemeleri yapılacak, bir bölümü fuar ve kongre merkezine ayrılacak ve o bölgedeki bazı tesislerinde daha uygun yeni yere taşınması sağlanacak demiştik. Geçmişte 450 dönüm alan üzerine planlanan bu arıtma tesisimizi biraz daha modernleştirerek daha küçük bir mekanda değerlendirdiğimiz için Berdan Nehri’nin kıyısındaki hayvan pazarı, tüp depoları ve mezbaha binalarımızı bu bölgeye aldık. Çünkü o bölgede yapılacak rekreasyon çalışmalarının içerisinde o tesislerin bulunması çok da uygun değildi. Tabii burada arıtma tesisimizin projesini iyileştirdiğimizden dolayı yaklaşık 250 dönümlük bir alan boş kaldı. Bizde bu alanı mezbaha tesisi, hemen yanı başımızda inşaatı devam eden hayvan pazarı ve onun ilerisinde tüp depoları inşaatıyla şu anda donatıyoruz” dedi.


Konuşmanın ardından yeni mezbaha kesilen kurban ve okunan dua ile açıldı. Başkan Kocamaz, konuklara mezbahayı gezdirip, yetkililerden bilgi aldı.
Editör: Barış Köksal