Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin birlikte düzenlediği 12. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu ve Halk Koşusu 25 Mart 2018 Pazar günü saat 09.00'da Kültür Sanat Sokağı'nda start alacak. 5 kilometrelik Halk Koşusu için Yarenlik Alanı Saat Kulesi önünde yer alan stantta kayıtlar alınmaya başlandı. Kayıtlar hafta sonu da Tarsus AVM'de açılacak stantta alınmaya devam edecek. 

Yarı Maratonda elit atletlerin start alacağını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu Türkiye’nin en iyi atletizm organizasyonları arasında gösterildiğini vurguladı. 

2 yıl ara verdikleri Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu için bütün hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Başkan Can, “12. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nu bu yıl Mersin Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte düzenliyoruz. Tarsus Yarı Maratonu’na desteklerinden ötürü Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a şükranlarımızı sunuyoruz. Bu organizasyon ülkemizdeki en büyük yarı maraton organizasyonudur. 21.1 kilometrelik Yarı Maraton ile birlikte 5 kilometrelik Halk Koşusu ve Minik Adımlar Çocuk Koşusu düzenleyeceğiz. Her yaştan, her kesimden bütün vatandaşlarımızı 25 Mart 2018 Pazar günü saat 09.00’da spor kıyafetleri ile birlikte Kültür-Sanat Sokağı’na bizlerle koşmaya davet ediyoruz” dedi. 
Başkan Can, yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi için Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve internetten bilgi edinebileceğini söyledi. 

Editör: Barış Köksal