Açılış, Tarsuslu sanatçı Akın Çökel’in verdiği konserinin ardından Halk Oyunları Ekibi gösterisiyle başladı. Bağlar MahalleSİ Muhtarı Fikret Kaya, mahallelerine yapılan güzel hizmetlerin yanı sıra semt pazarı ile mahallelerinin değerine değer kattığını belirterek, hizmetler için Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ve ekibine teşekkür etti.
Pazarcı esnafı adına söz alan Tarsus Seyyar Pazarcılar Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, Tarsus halkına ve pazarcı esnafına yaptığı güzel tesis için Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ederek, “Yaptığı büyük yatırım ve projelerle Tarsus’a hayat veren, Tarsus’u şaha kaldıran saygıdeğer Belediye Başkanımıza teşekkür ve şükranlarımızı sunar, kendisine yeni çıktığı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolunda başarılar diliyoruz” dedi.

Tarsus halkının hizmetlerin en iyisi ve en kalitesine layık olduğunu ifade eden Kocamaz, Tarsus’u nakış nakış işlediklerini ve 20 yıldır Tarsus’ta adeta parmaklarının dokunmadığı hiç bir nokta kalmadığını kaydetti. Cumhuriyet Bayramının 90. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ortaya çıkan 3. eserin açılışını yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Başkan Kocamaz, 20 yıldır Tarsus halkının kendilerine destek verdiğini söyledi.

Pazarın 5300 metrekare kapalı alan üzerine kurulduğunu kaydeden Başkan Kocamaz, 180 adet satış standı, 1 adet 75 metrekare kafeterya,1 adet 17 metrekare zabıta kontrol birimi, 1 adet mescidin yanı sıra 200 metrekare taziye evi bulunduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Tarsus Pazarcılar Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, Başkan Kocamaz’a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi ve çiçek takdim ederken, semt pazarını yapan Yusuf Şen’e Başkan Kocamaz plaket verdi.
Bağlar Semt Pazarı kesilen kurban ve okunan duaların ardından hizmete açıldı. Davul zurna eşliğinde karşılanan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a esnaflar ve vatandaşlar tesis için teşekkür ettiler.
Editör: Barış Köksal