Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Meclisinde alınan kararla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Altaylılar ve Ergenekon Mahallelerinde yapılacak iki okul için yaklaşık 498 bin TL aktarılacak. Okulların yapımı için gerekli örtü bedelinin Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ödeneklerinde olmaması nedeniyle okul yapımı durma noktasına geldiğini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, projelerin iptal edilme noktasına geldiğini ancak Tarsus Belediyesi olarak gönüllerinin razı olmadığını, eğitime destek vermek amacıyla gerekli ödemeyi yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Söz konusu okul projelerinin yapılabilmesi için kamulaştırma bedellerinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden karşılanması gerekiyordu. Örtü bedelini olmaması nedeniyle okul projeleri iptal olma noktasına gelmişti. Her platformda Tarsus’a hizmet için çalışan Tarsus Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yardım elini uzattı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Altaylılar ve Ergenekon Mahallelerindeki okulların yetersiz kaldığını, yeni okullara ihtiyaç olduğunu belirtilmesi üzerine belediye olarak olaya seyirci kalmadıklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, eğitim için yerel yönetim olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını söyledi.

Örtü bedeli olmamasından dolayı okulların yapılamayacağını öğrendiklerinde Belediye meclisinden karar alarak 498 bin 110 TL para aktarılması için protokol hazırladıklarını kaydeden Başkan Can, eğitime yapılan her yatırımın kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacak gençlerin daha iyi bir eğitim almaları için herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapması gerektiğini belirten Başkan Can, “Tüm sıkıntılara rağmen durma noktasına gelen iki okul projesinin iptal olmasına seyirci kalamazdık. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz yarın ülke yönetiminde söz sahibi olacaklar. Bunun için bu öğrencilerimize gereken en iyi eğitimi vermek hepimizin boynunun borcudur.

Çocuklarımız bizim her şeyimizdir. Belediye olarak eğitim kurumlarına her zaman yardımcı olduk, olmaya da devam ediyoruz. Bize bildirilen yazı ile Belediye Meclisimizde oy birliğiyle bu kararı alarak, okullarımızın yapımı için 498 bin 110 TL ödemeyi yapılacak protokol ile Milli Eğitim Müdürlüğümüze aktaracağız. Tarsus’un menfaati için ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Editör: Barış Köksal