Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine; Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkan Adayı Şevket Can, Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, Hizmet-İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve işçiler katıldı.

Yerel yönetim olarak personeline zamanında ücretini ödeyen ender belediyelerden biri olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Kocamaz, Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir artış yaptıklarını söyledi.

Başkan Kocamaz, 560 belediye çalışanına 2014 yılı için yüzde 40, 2015 yılı için yüzde 10’luk zam verdiklerini, 2013 yılında en düşük maaşın evli, 2 çocuklu ve 15 yıllık çalışanda 1.900,00 TL iken, 2014 yılında en düşük maaşın 2.818,00 TL olacağını söyledi. Kocamaz, "20 yıldır bu kent halkına hizmet vermenin mücadelesini yapıyoruz. 20 yıllık belediye yönetim sürecimizde hep birlikte Tarsus’a küçümsenmeyecek hizmetler verdik. 20 yıl önceki Tarsus’la 20 yıl sonraki Tarsus arasındaki fark sizlerin eseridir. 20 yıl önce adeta geri kalmış bir kasaba görüntüsündeyken bugün herkesin adından söz ettiği özellikle belediyecilik ve kentleşme konusunda Türkiye’de örnek alınan bir kent konumuna gelen Tarsus sizlerin eseridir. İşler bitmedi bu kentte daha yapılacak çok iş var. Sizler de belki emeğinizin tam manasıyla karşılığı değil ama belli bir standart içerisinde ücretlerinizi özellikle ilk dönemin üçüncü yılından itibaren düzenli bir şekilde aldınız. Bu belediye yürüttüğü politikalarla işçisine, memuruna ücretini zamanında vermeyi prensip edinmiş ve bunu her zaman öncelik olarak değerlendirmiş bir anlayışa sahiptir. Bu ücret artışını en son belediyemizin Türkiye'de bir ilk olarak aldığı Mükemmellik Büyük Ödülü’nün de bir karşılığı olarak değerlendirebilirsiniz" dedi.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi, Hizmet-İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün ve Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından imzalandı. Gün, “Başkanımız her zaman olduğu gibi bugün de çalışanlarının yanında olmuştur. Yapmış olduğu zamdan dolayı teşekkür ediyoruz. Çıktığı yolda kendisine başarılar dileriz” diye konuştu. İmza töreninin ardından belediye çalışanları, Tarsus Belediye Başkanı Kocamaz'a tüm çalışanlar adına teşekkür ederek çiçek takdim etti.
Editör: Barış Köksal